Jihomoravský kraj spustil informační web pro rozvoj chytrých řešení v obcích

08.09.2019 14:15

První zářijový týden byl spuštěn nový informační web www.smart-jmk.cz.

Jihomoravský kraj spustil informační web pro rozvoj chytrých řešení v obcích
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Jeho hlavní úlohou je podpořit rozvoj chytrých řešení v obcích Jihomoravského kraje - inspirovat příklady dobré praxe v ČR i ve světě, prezentovat tematické události a aktuality nebo nabízet cílené dotační příležitosti na chytrá řešení. Web je součástí programu SMART JMK, který spustila Regionální rozvojová agentura jižní Moravy, a je financován z rozpočtu Jihomoravského kraje v rámci závazku veřejné služby.

Jihomoravský kraj se aktivně hlásí k podpoře jižní Moravy jako tzv. smart regionu. Ten podporuje nejenom známější řešení smart city, ale soustředí se na efektivní chytrá řešení v menších obcích na jižní Moravě. Při rozvoji regionu je třeba brát v úvahu zcela jiný kontext, než je tomu v případě velkých měst. Proto nelze vyzkoušené městské procesy jednoduše zkopírovat a očekávat jejich univerzální funkčnost v širším regionu. Program SMART JMK proto respektuje individuální podmínky obce, její obyvatelstvo, ekonomický potenciál a další nutné vlastnosti pro úspěšné zavedení chytrého řešení.

V rámci programu je možné realizovat pilotní projekt chytrého obecního řešení za asistence nezávislého externího experta nebo se například účastnit studijní cesty pro starosty jihomoravských obcí či dalších vzdělávacích akci organizovaných Regionální rozvojovou agenturou jižní Moravy.

Nový informační web najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …