Jihomoravský kraj startuje druhou výzvu pro výměnu kotlů

16.09.2016 18:01

Čtyřicet milionů korun na výměnu kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním. Jihomoravský kraj po první, velmi úspěšné výzvě, startuje druhé kolo přijímání žádostí.

Jihomoravský kraj startuje druhou výzvu pro výměnu kotlů
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Krajská rada dnes schválila vyhlášení druhé výzvy, administrativně tak učiním v pondělí 19. září 2016 s tím, že přijímání žádostí začne 1. listopadu letošního roku od 10 hodin – opět elektronicky. Ukončení bude nejpozději 28. února 2017 o půlnoci, případně dříve, pokud dojde k vyčerpání alokovaných peněz. Pro druhou výzvu máme připraveno 40 milionů korun,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Lidé mohou žádat o dotaci na výměnu stávajícího kotle na pevná paliva s ručním přikládáním za nový zdroj, tím může být tepelné čerpadlo, kotel na pevná paliva či plynový kondenzační kotel. Všechny podrobnosti budou zveřejněny na webových stránkách Jihomoravského kraje www.kr-jihomoravsky.cz.

Stejně jako při minulé výzvě se žádat o podporu bude elektronicky, následně pak musí být do pěti dnů dodány podklady v listinné podobě.

„Zájemci o dotaci se mohou už nyní připravit, Výše podpory je od 70 do 80 % způsobilých nákladů, maximální podpora se počítá z částky 150 tisíc korun,“ uvedl hejtman Hašek.

Harmonogram krajské výzvy

Vyhlášení výzvy:                                 19. 9. 2016

Ukončení výzvy:                                 28. 2. 2017

Zahájení registrace žádostí:              1. 11. 2016 od 10.00 hod. v elektronické verzi

Ukončení příjmu žádostí:                   28. 2. 2017 ve 24.00 hod. v  elektronické verzi, popř. při vyčerpání alokace na krajskou výzvu

V první výzvě bylo schváleno 733 žádostí v celkové výši 84 milionů korun, podáno bylo 791 žádostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…