Jihomoravský kraj vybral mediátora sporu mezi vedením a odbory zdravotnické záchranné služby

28.02.2017 8:35

Vedení kraje včera dopoledne vybralo ze čtyř nabídek mediátora sporu mezi vedením ZZS JMK a odbory. K původnímu návrhu kraje přibyly minulý týden po schůzce hejtmana Bohumila Šimka se zástupci odborů ještě další tři návrhy odborářů.

Jihomoravský kraj vybral mediátora sporu mezi vedením a odbory zdravotnické záchranné služby
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Všechny čtyři nabídky jsme prověřili a porovnali a jsem velmi rád, že nakonec došlo k jednomyslné dohodě s vedením záchranky i odbory na jedné osobě mediátora. V nejbližších dnech může začít samotná mediace, která by měla ukázat, jestli zásadním problémem v tomto sporu je špatná komunikace,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Základním kritériem pro výběr byly časové možnosti oslovených mediátorů a reference. Následovat bude stanovení plánu meditace. První schůzka zástupců jednotlivých stran s mediátorem by měla proběhnout na začátku příštího týdne.

Situaci ve Zdravotnické záchranné službě JMK začalo řešit nové vedení kraje bezprostředně po svém zvolení. Pro podrobnější seznámení s problémem se sešli zástupci kraje nejprve se širším vedením této příspěvkové organizace a poté také se širší základnou odborářů a nespokojených zaměstnanců ZZS JMK. Na těchto dvou schůzkách zaznívaly diametrálně rozdílné názory na jednotlivé problémy v organizaci ZZS JMK a také naprosto protichůdné argumenty.

Vedení kraje dospělo k závěru, že největším problémem mezi vedením ZZS JMK a odboráři je špatný způsob komunikace. Proto byla oběma stranám navržena mediace jako legitimní nástroj řešení podobných problémů, který je v mnoha případech využíván i při řešení soudních sporů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP mění pražce, kolejnice a výhybky na traťových kolejích, vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka

7:14 DPP mění pražce, kolejnice a výhybky na traťových kolejích, vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka

Na traťových kolejích vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka bude Dopravní podnik hl. …