Jiří Stivín na milánském festivalu NOTTURNI IN VILLA

08.07.2013 17:23

Od 10. do 20. července 2013 se v milánském Castello Sforzesco uskuteční dvacáté výročí letního hudebního festivalu „Notturni in Villa“.

Jiří Stivín na milánském festivalu NOTTURNI IN VILLA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Muzikant Jiří Stivín

Při této příležitosti  se do Milána sjíždějí hudebníci různých národností a společně odehrají koncerty v sestavách vytvořených ad hoc pro tento festival. Právě proto dostal dvacátý ročník festivalu název „Nice to meet you“. České centrum Milán se zasadilo o účast českého hudebního Jiřího Stivína.

Českou republiku bude na festivalu „Notturni in Villa” reprezentovat přední představitel české jazzové hudební scény – flétnista, saxofonista a skladatel Jiří Stivín. Hudební projev Jiřího Stivína charakterizuje nespoutanost, improvizace, přecházení mezi jednotlivými hudebními styly od jazzu až po klasickou hudbu. Ovládá hru na všechny druhy příčných i zobcových fléten, ale také na saxofon či klarinet. Tentokrát bude koncertovat společně s italským jazzovým a folkovým hudebníkem Luciano Biondinim, který ho bude doprovázet na akordeon.

Na realizaci festivalu přispívá kulturní sektor obce Miláno a sponzoruje ji společnost Edison. Kromě toho je festival podporován evropskými kulturními instituty, které jsou členy EUNIC (sdružení Kulturních institutů států Evropské unie). Goethe-Institut Mailand, Generální konzulát Polské republiky, Maďarský Generální konzulát, České centrum Milán a nadace Pro Helvetia.

ČESKÁ CENTRA

Česká centra jsou agenturou Ministerstva zahraničních věcí pro propagaci ČR v zahraničí. Prosazují českou kulturní scénu na mezinárodním poli. Síť Českých center působí z 22 zahraničních metropolí tří kontinentů. Generální ředitelkou Českých center je Vilma Anýžová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

19:02 Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

Sloučení výpovědních důvodů v případě ztráty zdravotní způsobilosti do jedné kategorie, které přines…