Jiřina Tapšíková nadále povede ČLFA

15.04.2013 9:50

Předsedkyní představenstva České leasingové a finanční asociace (ČLFA) byla na další dva roky opětovně zvolena Jiřina Tapšíková. Ve funkci ji potvrdilo představenstvo asociace na svém dubnovém zasedání, na němž se poprvé sešlo v novém složení, o kterém rozhodla předcházející členská schůze ČLFA.

Jiřina Tapšíková nadále povede ČLFA
Foto: red
Popisek: Česká leasingová a finanční asociace

Kromě Jiřiny Tapšíkové své posty obhájili místopředsedové představenstva Blažena Valkošáková a Tomáš Morávek i členové představenstva Libor Bosák a Jaromír Hájek. Doplnil je Jiří Matula, který se do představenstva vrací po tříleté přestávce, kdy působil v zahraničí.

Ing. Jiřina Tapšíková, MBA, vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, kde absolvovala také postgraduální studium. V oblasti leasingu pracovala na manažerských pozicích u nás i ve světě. V letech 2003 až 2005 byla ředitelkou dceřiné společnosti koncernu Volkswagen FS AG v Turecku, nyní je jednatelkou firmy ŠkoFIN. Od září 2010 je členkou představenstva a od dubna 2011 předsedkyní představenstva ČLFA. Loni byla jako první žena v historii zvolena do Rady Federace evropských leasingových asociací (Leaseurope), která zastupuje přes 2000 leasingových společností a přibližně 600 pronajímatelů aut z více než 30 evropských zemí.

Kromě volby představenstva se členská schůze ČLFA zabývala vymezením priorit asociace na další období. Zaměřila se přitom na opatření ke zlepšování podmínek pro využívání leasingu, nebankovních úvěrů a factoringu k financování klientských záměrů i pro oživení ekonomiky. Potvrdila také připravenost členských společností k prohlubování etiky našeho finančního trhu. V souladu s tímto záměrem schválila Memorandum ČLFA k ochraně spotřebitele při poskytování spotřebitelských úvěrů, které bylo aktualizováno v souvislosti s novelou zákona o spotřebitelském úvěru, ale i v reakci na posuny v obchodní praxi některých poskytovatelů z tzv. šedé zóny, které nejsou v zájmu zákazníků. Členská schůze rovněž rozhodla o přijetí nového člena ČLFA – tuzemské pobočky významné mezinárodní společnosti Bibby Financial Services. Počet členů asociace se tak zaokrouhlil na padesát.

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA) je zájmovým sdružením firem (většinou dceřiných společností velkých bank nebo silných nadnárodních výrobních koncernů) zabývajících se finančním a operativním leasingem, úvěry a splátkovými prodeji pro domácnosti i podnikatele a factoringem. Od svého založení v roce 1991 prosazuje jejich společné zájmy a je zároveň partnerem orgánů státu při řešení problémů odpovídajících sektorů finančního trhu. V současné době má 50 členů. Více na: www.clfa.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…