Jižní Čechy se představí v kazašské Astaně

08.06.2017 21:10

Na letošní Mezinárodní specializované výstavě EXPO 2017, která v sobotu otevírá se brány v Astaně, se v rámci plánované prezentace českých regionů představí ve spolupráci se státními agenturami CzechTourism a CzechTrade také Jihočeský kraj. V kazašské metropoli se v rámci této tříměsíční výstavy očekává od 10. června do 10. září až šest miliónů návštěvníků z celého světa.

Jižní Čechy se představí v kazašské Astaně
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Cílem je oslovit nejen Kazachstán, ale celý středoasijský region, tedy Kyrgyzstán, Tádžikistán, Uzbekistán, Turkmenistán, ale i další země. Je třeba připomenout, že na Expu se bude prezentovat celkem 110 států, takže jde o velkou obchodní příležitost i možnost k navázání nových kontaktů a různých forem spolupráce,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

V Jihočeské misi, která se do Astany vydá na přelomu července a srpna, nebudou chybět zástupci krajské samosprávy, cestovního ruchu, obchodní a podnikatelské sféry. „My konkrétně se zde spolu s CzechTourismem zúčastníme velkého setkání organizací působících v cestovním ruchu z celého světa,“ připomněl Polášek.

Cesta do Astany je obrovskou příležitostí pro obchodníky obecně. Kazachstán disponuje Celní unií s Ruskem a Běloruskem i transportním potenciálem mezi hlavními zeměmi skupiny BRICS, Ruskem a Čínou. Je současně klíčovou zemí na trase takzvané, více než devět tisíc kilometrů dlouhé Hedvábné stezky, legendární obchodní spojnice mezi Evropou a Čínou, která v minulosti procházela napříč celou Asií ze Středomoří až do samotného srdce Číny.

Podle koordinátora speciálních programů české účasti v Astaně Františka Masopusta by nikdo neměl kazašské EXPO podceňovat. „Všichni, kdo sem přijíždí v pozici účastníků, či jako návštěvníci, mají jednoznačně na mysli právě marketingové a prodejní cíle svých společností,“ zdůraznil na stránkách Trade News Masopust.

Ti, kdo se chystají do Astany v oficiálních termínech, mohou využít kompletního zázemí a služeb domovského Českého pavilonu. Kamil Krupka, jednatel českobudějovické cestovní kanceláře Quicktour, která je partnerem a oficiálním touroperátorem českého zastoupení na EXPO 2017, v této souvislosti poznamenal, že hlavní termíny jsou vázány především na Český den pořádaný 15. července.

„Cestovní balíčky obsahují letenky, ubytování, transfery, průvodcovské a překladatelské služby, včetně zajištění možnosti prezentace firmy v rámci českého pavilonu,“ zdůraznil Krupka. Quicktour při přípravě jednotlivých výjezdů do Kazachstánu úzce spolupracuje s kazašským velvyslanectvím v Praze, Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Svazem průmyslu a dopravy ČR, komisařem české expozice v Astaně Janem Krsem i agenturami CzechTourism a CzechTrade.

Těm podnikatelům, kteří se po obchodních jednáních ještě pár dní v Kazachstánu zdrží, lze doporučit program oficiálního touroperátora a jím vypsaných termínů návštěv, z nichž dva hlavní obsahují už zmíněný Český den na EXPO v sobotu 15. července. Jde například o pětidenní pobyt v Astaně, spojený s návštěvou výstavy, prohlídkami hlavního města a jeho okolí, od 13. do 17. července, či devítidenní pobyt ve dnech 13. až 21. července, rozšířený o návštěvu bývalého hlavního města Kazachstánu Almaty, dříve Alma Aty,  a další zajímavosti země. Atraktivní je dvanáctidenní pobyt od 5. do 16. září, který vedle návštěvy výstavy EXPO, Astany, Almaty a dalších míst v Kazachstánu, zahrnuje i šestidenní cestu po Kyrgyzstánu.

Více informací na www.expo2017.com a www.quicktour.cz

http://www.astanaexpo2017.cz/wp-content/uploads/2017/02/banner.png

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…