KHS Jihočeského kraje: Zatím je v kraji nahlášeno 314 táborů pro více než 36 500 dětí

17.07.2023 7:05 | Tisková zpráva

Sezona letních dětských rekreací je v plném proudu. K dnešnímu dni mají jihočeští hygienici nahlášeno více než dvě stě sedmdesát zotavovacích akcí (ZA) a více než čtyři desítky menších táborů do 30 dětí v rámci tzv. jiných podobných akcí (JPA).

KHS Jihočeského kraje: Zatím je v kraji nahlášeno 314 táborů pro více než 36 500 dětí
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje - logo

K dnešku máme nahlášeno 273 zotavovacích akcí a na nich 35 135 dětí. Dále je nahlášeno 41 jiných podobných akcí, tedy táborů do třiceti dětí, kde se má rekreovat 1 398 dětí. Celkem k dnešku registrujeme 314 táborů a 36 533 rekreovaných dětí. Na rozdíl o minulé sezony je nahlášen i jeden putovní tábor. Na prázdniny máme naplánováno 125 kontrol, ale za první dva týdny jsme jich realizovali již 62. Na zotavovacích akcích 47, na jiných podobných akcích 11 a dále jsme kontrolovali i 4 stravovací zařízení. Pozitivní je, že dosud je průběh dětských rekreací bez závad, nemuseli jsme udělit žádnou sankci, nezjistili jsme žádné závažnější pochybení, onemocnění s hromadným výskytem a neobdrželi jsme dosud žádný podnět,“ uvedla ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých KHS Jihočeského kraje MUDr. Marie Nosková.

V souvislosti s hrozícími silnými bouřkami příslušníci Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje preventivně evakuovali dva tábory – u Loučovic na Českokrumlovsku, kde je 25 dětí, a u Svaté Máří na Prachaticku, kde se rekreuje 70 dětí. Předpovědi se naštěstí nevyplnily, děti přespaly v tělocvičně a tábory pokračují bez problémů dále.

Vloni se za celou sezonu rekreovalo v Jihočeském kraji 36 917 dětí. Jihočeský kraj je regionem s vůbec nevyšším počtem táborů a rekreovaných dětí a aktuální počty přihlášených ukazují, že letos bude situace podobná jako vloni.

/INFOBOX/

  • Z jihočeských okresů se tradičně největší počet táborů koná na Jindřichohradecku a na Písecku

  • Pro organizátory akcí jako každý rok poskytují pracovníci jihočeské KHS telefonické informace a to včetně víkendů. Kontakty pro jednotlivé okresy najdou na titulní stránce ZDE.

  • O uplynulých prázdninách provedli hygienici v Jihočeském kraji celkem 136 kontrol akcí letní dětské rekreace

  • Nahlášeno bylo konání 367 akcí, z toho 306 zotavovacích akcí, na nichž se průběžně rekreovalo celkem 36 917 dětí, a dále 61 jiných podobných akcí (JPA), kterých se z celkového počtu účastnilo na dva tisíce dětí

  • Počet zotavovacích akcí byl vloni téměř totožný jako v roce 2021, kdy se v kraji uskutečnilo celkem 372 akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…