KNTB obhájila certifikát systému řízení kvality ISO 9001

22.11.2014 10:47

Na konci října 2014 uskutečnila ve zlínské Krajské nemocnici T. Bati, a. s. (KNTB), společnost LL-C (Certification) Czech Republic s. r. o., recertifikační audit systému řízení kvality. Cílem bylo prověřit funkčnost systému ISO 9001:2008, dodržování nastavených vnitřních předpisů aj. Recertifikační audit byl úspěšný a nemocnice v říjnu 2011 získaný certifikát ISO 9001:2008 obhájila. Jeho platnost je do 31. 10. 2017.

KNTB obhájila certifikát systému řízení kvality ISO 9001
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„Certifikát kromě zdravotnických služeb hodnotí i kvalitu personálu, prostředí a další faktory. Cílem je zvyšovat kvalitu péče o pacienty a řídit nemocnici efektivněji a lépe,“ uvedl ředitel KNTB Pavel Calábek.

Audit se týkal zdravotnických procesů i nezdravotních útvarů. V prvním případě byly navštíveny primariáty podle schváleného plánu, a to: oddělení ortopedické, plicní, interní, dětské, infekční, nukleární medicíny, zobrazovacích metod, kožní, kardiologie, ARO, JIP, neurologie a onkologie.

„V odděleních bylo namátkovým způsobem prověřováno řízení poskytovaných zdravotních služeb jak v oblasti lékařských, tak nelékařských zdravotnických pracovníků, včetně záznamů a zdravotnické techniky, systém péče o léčivé přípravky a skladování,“ řekl  náměstek pro léčebnou péči KNTB Martin Metelka.

Z nezdravotnických útvarů auditoři postupně navštívili oddělení kvality, řízení lidských zdrojů, správy budov a údržby, provozně obchodní útvar, oddělení zdravotní techniky, dopravy, energetiky a provozní oddělení. Auditem prošla také prádelna, obchodní oddělení, lékárna, oddělení IT a oddělení ionizujícího záření a bezpečnostních agend. Prověřován byl také systém úklidu zdravotních prostor, přezkoumán provoz a vybavení očního oddělení a rehabilitace

„Audit byl založen na posouzení řídící dokumentace, předložených záznamů a na pohovorech se zaměstnanci společnosti přímo při pracovním procesu. Průběh auditu byl standardní. Podle auditorů byl přístup všech zúčastněných aktivní, otevřený a vstřícný,“ doplnil ředitel Calábek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…