KNTB obhájila certifikát systému řízení kvality ISO 9001

22.11.2014 10:47

Na konci října 2014 uskutečnila ve zlínské Krajské nemocnici T. Bati, a. s. (KNTB), společnost LL-C (Certification) Czech Republic s. r. o., recertifikační audit systému řízení kvality. Cílem bylo prověřit funkčnost systému ISO 9001:2008, dodržování nastavených vnitřních předpisů aj. Recertifikační audit byl úspěšný a nemocnice v říjnu 2011 získaný certifikát ISO 9001:2008 obhájila. Jeho platnost je do 31. 10. 2017.

KNTB obhájila certifikát systému řízení kvality ISO 9001
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„Certifikát kromě zdravotnických služeb hodnotí i kvalitu personálu, prostředí a další faktory. Cílem je zvyšovat kvalitu péče o pacienty a řídit nemocnici efektivněji a lépe,“ uvedl ředitel KNTB Pavel Calábek.

Audit se týkal zdravotnických procesů i nezdravotních útvarů. V prvním případě byly navštíveny primariáty podle schváleného plánu, a to: oddělení ortopedické, plicní, interní, dětské, infekční, nukleární medicíny, zobrazovacích metod, kožní, kardiologie, ARO, JIP, neurologie a onkologie.

„V odděleních bylo namátkovým způsobem prověřováno řízení poskytovaných zdravotních služeb jak v oblasti lékařských, tak nelékařských zdravotnických pracovníků, včetně záznamů a zdravotnické techniky, systém péče o léčivé přípravky a skladování,“ řekl  náměstek pro léčebnou péči KNTB Martin Metelka.

Z nezdravotnických útvarů auditoři postupně navštívili oddělení kvality, řízení lidských zdrojů, správy budov a údržby, provozně obchodní útvar, oddělení zdravotní techniky, dopravy, energetiky a provozní oddělení. Auditem prošla také prádelna, obchodní oddělení, lékárna, oddělení IT a oddělení ionizujícího záření a bezpečnostních agend. Prověřován byl také systém úklidu zdravotních prostor, přezkoumán provoz a vybavení očního oddělení a rehabilitace

„Audit byl založen na posouzení řídící dokumentace, předložených záznamů a na pohovorech se zaměstnanci společnosti přímo při pracovním procesu. Průběh auditu byl standardní. Podle auditorů byl přístup všech zúčastněných aktivní, otevřený a vstřícný,“ doplnil ředitel Calábek.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…