KRNAP: Lávky a útulny získaly Krkonošskou cenu za architekturu

13.11.2022 15:40 | Tisková zpráva

Při letošním prvním udělování Krkonošských cen za architekturu zabodovala také Správa KRNAP. Lávky a útulny, které pro Správu KRNAP vytvořili studenti a pedagogové Fakulty architektury ČVUT získaly jedno z ocenění.

KRNAP: Lávky a útulny získaly Krkonošskou cenu za architekturu
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

„V rámci spolupráce s Fakultou architektury pražské ČVUT jsme nejprve vytvořili šest lávek přes krkonošské potoky a následně vzniklo sedm originálních útulen. Od počátku jsme jako cenné vnímali to, že studenti k projektům přistupují jako k celku, že je zpracovávají od nápadu až po realizaci,“ říká ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch. Zejména moderní krkonošské útulny se těší nebývalému zájmu návštěvníků.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Smyslem regionální architektonické soutěžní přehlídky je podnítit zájem samospráv a veřejnosti o kvalitní a udržitelnou architekturu, veřejný prostor a zásahy v krajině. Cílem je zahájení diskuse o kvalitní architektuře, jejím vzniku a míře identifikace kulturních hodnot v konkrétním území, které obýváme a které vytváříme. Ocenění kvalitních realizací v našem regionu je důležité. Prezentují nejen práci architektů a krajinářů, ale především zodpovědné investory a zadavatele, privátní i veřejné.

Významnou součástí celého projektu je putovní výstava nominovaných děl po obcích v hodnoceném území. Krkonošskou cenu pořádají spolek České centrum pro architekturu a MAS Krkonoše. Významným partnerem je Nadační fond ŠKODA Auto, jehož podporu náš projekt regionální architektonické ceny získal v grantové výzvě Nové vize.

Více informací je ZDE.
Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…