KRNAP: Projekt Comenius viridis uspěl mezi nejinspirativnějšími projekty

13.12.2015 19:23

Z evropských peněz podpořený projekt Comenius viridis, který v minulých třech letech realizovala Správa KRNAP spolu s ředitelstvím polského Krkonošského národního parku a maršovským Střediskem ekologické výchovy a etiky Rýchory SEVER, soutěžil o titul nejinspirativnější česko-polský přeshraniční projekt.

KRNAP: Projekt Comenius viridis uspěl mezi nejinspirativnějšími projekty
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

V soutěži organizované Řídícím orgánem a Národním orgánem Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007–2013 jsme získali 3. místo (http://old.cz-pl.eu/soutez-o-nejinspirativnejsi-projekt-2014.html).

V rámci tohoto projektu jsme připravili osm nových výukových programů pro různé typy škol, které jsou využívány v Krkonošském centru environmentálního vzdělávání Krtek ve Vrchlabí. Vytvořili jsme metodiku, výukové materiály a také jsme pořídili potřebné vybavení Krtka. Stejný počet nových programů vyvinuli také naši partneři z polského Krkonošského národního parku a ze SEVERu. „Programy jsme sestavili tak, aby se navzájem doplňovaly a abychom se nepřetahovali o klienty, kteří si kterýkoli z programů vyberou. Naopak pro ně vytváříme pestrou nabídku vyžití i poučení mimo konkurenční prostředí,“ řekl Michal Skalka, garant projektu. Bližší informace o projektu a materiály ke stažení najdete zde: http://www.krnap.cz/comenius-viridis/.

Comenia do soutěže nominovali pracovníci krajských a maršálkovských úřadů, kteří vybírali nejzajímavější projekty z těch, které byly realizovány na území daného regionu. Při výběru projektů bylo zohledněno jejich přispění k dosažení cílů Programu a rozvoji přeshraničních vazeb, dopad na příhraničí a výjimečnost aktivit. Celkem bylo nominováno 15 projektů.

Projekty Správy KRNAP jsou v této soutěži úspěšné opakovaně. V loňském roce projekt Rozvoj turistické infrastruktury KRNAP a KPN (Obnova klášterní zahrady ve Vrchlabí) získal 2. místo.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu http://www.facebook.com/spravakrnap

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…