KRNAP: Slavíme Světový den strážců přírody

03.08.2019 9:00

19 profesionálních strážců a dalších sto členů stráže ochrany přírody si ve středu v Krkonošském národním parku podvanácté připomíná Světový den strážců přírody (World Rangers Day).

KRNAP: Slavíme Světový den strážců přírody
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Muži a ženy v uniformách jsou často první, kdo návštěvníkům hor poskytne informace o schůdnosti cest, pomohou řešit neočekáváné situace a dovedou zasáhnout i v případě úrazu, kdy spolupracují s jednotkami integrovaného záchranného systému. Posláním strážců nejen v Krkonoších, ale i všude ve světě je dohlížet na dodržování pravidel v chráněných územích. My v Krkonoších máme štěstí, že při strážní službě nejde o život - nemáme nosorožce, slony a po uši ozbrojené pytláky. Přesto je povolání strážce národního parku fyzicky a psychicky velmi náročné a alespoň jednou za rok oslavou Světového dne strážců vzdáváme dík našim kolegům za to, co pro fungování národního parku dělají.

Mezinárodní asociace strážců přírody vznikla 31. 7. 1992 a k 15. výročí jejího vzniku byl v roce 2007 31. červenec vyhlášen za Světový den strážců přírody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…