Kancelář prezidenta republiky: Opětovná dezinformace Českého rozhlasu

22.07.2022 13:11 | Tisková zpráva

KPR upozorňuje na opětovnou dezinformaci redaktorky Českého rozhlasu Markéty Chaloupské.

Kancelář prezidenta republiky: Opětovná dezinformace Českého rozhlasu
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Ve svém textu uvádí, že z kontroly NBÚ plyne podezření, že některé z utajovaných dokumentů, týkajících se například aktivit ruských ozbrojených sil u hranic s Ukrajinou nebo informací NATO k bezpečnostní situaci v Iráku, KPR odstranila před uplynutím skartační lhůty, tedy dříve, než to bylo podle zákona možné. Nic podobného ze závěrů kontroly NBÚ nevyplývá a paní Chaloupská pouze dál rozvíjí svoji dezinformační zprávu o údajném zničení desítek utajovaných dokumentů zaměstnanci KPR v rozporu se zákonem. Tuto hrubou dezinformaci redaktorka ČRo dosud neuvedla na pravou míru. Je alarmující, že tak neučinil na výzvu KPR ani generální ředitel ČRo, byť se jedná o dezinformaci. KPR znovu upozorňuje, že všechny z údajně "zničených" dokumentů uvedených Českým rozhlasem jsou fyzicky uchovány v tajné spisovně KPR.

K jediné pokutě udělené NBÚ zaměstnanci KPR uvádíme doplňující informace: Nedošlo k žádnému ohrožení ochrany utajovaných informací. Předmětný utajovaný dokument byl řádně zaevidován v nadřízené administrativní pomůcce, tedy v jednacím protokolu KPR (včetně podpisu zaměstnance, který dokument vyhotovil). Zaměstnanec KPR však spis nezapsal do své vlastní manipulační knihy. Bránil se tím, že s dokumentem samostatně nemanipuloval, tento vytvořil v tajné spisovně KPR, odkud byl spis bezprostředně distribuován adresátům. Svůj omyl zaměstnanec KPR uznal. Na rozdíl od zaměstnankyně Českého rozhlasu, která i nadále pokračuje v dezinformační kampani proti pracovníkům KPR.

Článek, obsahující dezinformace, najdete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…