Kancelář prezidenta republiky: Výsledek prověření přeprav

08.03.2023 15:16 | Tisková zpráva

Na základě pokynu ředitele Správy Pražského hradu byly prověřeny jízdy uskutečněné v dubnu a květnu roku 2022 mezi Prahou, Přerovem nad Labem a Osvětimany.

Kancelář prezidenta republiky: Výsledek prověření přeprav
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

V záznamu o provozu vozidla nákladního vozu Mitsubishi Fuso Canter jsou zaznamenány jednotlivé přepravy ve dnech 8. 4. 2022 s ujetými 611 km, druhá jízda 13. 4. 2022 zaznamenaná na trase Praha - Přerov nad Labem - Osvětimany - Praha s celkovým počtem ujetých 610 km. Dne 16. 5. 2022 je zaznamenána jízda z Prahy do Osvětiman, zpět přes Přerov nad Labem s celkově ujetými 598 km. Objem uvedených přeprav představuje celkem 1.819 km.

Pro vlastní nákladní vozidlo, které je účetně i daňově odepsané a jeho náklady na provoz zahrnují pohonné hmoty, poplatky a náklady na opravy a udržování se kalkulují náklady na 1 km v sazbě 8,264 Kč bez DPH, tzn. 10,00 Kč za km po započtení DPH. Pro refundaci nákladů na provoz nákladního vozidla vychází částka ve výši 15.033,00 Kč, cena vč. DPH činí 18.190,00 Kč.

Uvedené cesty vykonal řidič přidělený sekretariátu bývalého ředitele SPH, a to na jeho příkaz. Vedoucí KPR se na dotaz SPH vyjádřil v tom smyslu, že věc považoval za soukromou a bývalý ředitel SPH mu garantoval řádné vyfakturování cest. Po zjištění, že využití techniky bylo do záznamů SPH zaneseno v rozporu se skutečností, obrátí se SPH na bývalého ředitele SPH, který cestu nařídil jako služební, s požadavkem na vysvětlení a uhrazení vzniklých nákladů. Proběhne také důkladná inventura v autoprovozu SPH v řádu let.

Ve spolupráci s KPR budou souběžně zpřísněny vnitřní směrnice SPH o využívání autoprovozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…