Kancelář prezidenta republiky upozorňuje na podvrženou zprávu odvysílanou Českou televizí

29.07.2019 22:29

Kancelář prezidenta republiky upozorňuje na podvrženou zprávu (tzv. „fake news“) odvysílanou Českou televizí (ČT24, 12:30, 29. 7. 2019), podle které “musí vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář zaplatit pokutu za vypouštění odpadních vod do potoka v Osvětimanech”.

Kancelář prezidenta republiky upozorňuje na podvrženou zprávu odvysílanou Českou televizí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Skutečnost je taková, že:

1. Sankce není za vypouštění odpadních vod do potoka. Pokuta byla udělena na základě “prošlého” povolení, které bylo řádně uděleno v roce 2006, a mělo platnost 10 let. Toho si ale zaměstnanci firmy O.L.G.A- S.K.I. všimli se zpožděním. V době nedávné kontroly bylo o prodloužení povolení již požádáno, ale ještě nenabylo právní moci.

2. Pokuta nebyla udělena vedoucímu KPR Ing. Vratislavu Mynářovi, jak tvrdí Česká televize, ale firmě O.L.G.A- S.K.I., tedy právnické osobě.

3. Všechny rozbory kvality vypouštěné vody vždy byly a jsou zcela v pořádku, vypouštěná voda nikterak neškodí životnímu prostředí a jedná se o naprosto běžný postup u staveb, ke kterým nevede veřejná kanalizace.

Kancelář prezidenta republiky zároveň žádá Českou televizi, aby i v prázdninovém období věnovala dostatečnou pozornost relevanci vysílaných zpráv. Instituce hospodařící s rozpočtem přes 7 miliard korun by měla vykonávat veřejnoprávní službu důstojně a kvalitně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…