Karlovarský kraj: Obecní úřady mohou omezit nakládání s povrchovými vodami

05.08.2018 23:14

Dlouhodobý nedostatek srážek a přetrvávající sucho způsobilo pokles hladin řek a dalších vodních zdrojů v Karlovarském kraji i v dalších částech země.

Karlovarský kraj: Obecní úřady mohou omezit nakládání s povrchovými vodami
Foto: kr-karlovarsky.cz
Popisek: Karlovarský kraj - logo

Seznam vodních toků v našem regionu, kde v současné době dochází k významnému poklesu průtoku a hladiny vody, vydal státní podnik Povodí Ohře. Krajský úřad chce proto připomenout obecním úřadům, že v tomto období mohou upravit, omezit, popřípadě zakázat obecné nakládání s povrchovými vodami.

„Chtěli bychom upozornit obecní úřady, že v okamžiku, kdy to vyžaduje veřejný zájem, mohou na základě vodního zákona omezit na území obce takové činnosti, jako je mytí aut, zalévání zahrad, hřišť či napouštění bazénů vodou z postižených vodních toků. Stejně tak mohou obce či provozovatelé vodovodů doporučit občanům omezit tyto činnosti v případě nedostatku pitné vody, kterou lidé někdy čerpají do bazénů nebo na zalévání přímo z vodovodu,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec.

Seznam postižených úseků vodních toků ZDE vydaný státním podnikem Povodí Ohře je v tištěné podobě k dispozici na vodoprávním úřadě Krajského úřadu Karlovarského kraje (odbor životního prostředí a zemědělství).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…