Karlovarský kraj: Porota vybírala nejzdařilejší díla výtvarné soutěže pro seniory

19.03.2023 20:15 | Tisková zpráva

Desátý ročník výtvarné soutěže, určené seniorům z Karlovarského kraje, s názvem Věk pro nás není překážkou, se pomalu blíží do cílové rovinky. Odborná porota se již sešla a vybrala ta nejpovedenější díla, jež budou oceněna v rámci dubnového slavnostního vyhlášení výsledků.

Karlovarský kraj: Porota vybírala nejzdařilejší díla výtvarné soutěže pro seniory
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Rozhodně je nutné říci, že úroveň odevzdaných prací se každoročně zvyšuje. Letos jsme se proto snažili ocenit zejména originalitu přístupu autorů. Mrzí nás, že jsme mohli vybrat jen devět děl, protože jsme se shodli na tom, že ocenění by si jich zasloužilo daleko víc. Líbily se nám práce, které byly invenční, autentické, bez předlohy a inspirace cizími vzory. Nebyla pro nás důležitá technická dokonalost, ale hlavně to, když jsme cítili radost z tvůrčí práce, života, prožitku a nadšení ze zaznamenání subjektivního vidění světa," uvedl ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, který je již dlouholetým členem poroty.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Odborná porota, kterou tvoří vedoucí výtvarného oddělení Základní umělecké školy Antonína Dvořáka v Karlových Varech Ivana Sedláčková, profesionální fotografka Stanislava Petele a ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, vybrala vždy tři vítězná díla v kategoriích: ruční práce, kresba, malba a grafika a fotografie. Celkem bylo do soutěže přihlášeno 75 děl, největší zájem byl, jako již tradičně, o kategorii kresba, malba a grafika, kam bylo odevzdáno 39 děl. Soutěž probíhala v termínu 6. 1. – 28. 2. 2023.

Mediálním partnerem je Český rozhlas Karlovy Vary, který uděluje vlastní speciální cenu. Soutěžní práce si proto přijela prohlédnout také Eva Jandáková – specialista komunikace a publicista Josef Šorfa. Úkol této poroty by nelehký, protože ze všech prací vybírala pouze jednoho autora, který získá cenu České rozhlasu Karlovy Vary.

V rámci jubilejního 10. ročníku soutěže pro seniory z Karlovarského kraje bude vyhlášena také cena pro nejvěrnějšího účastníka. Tu získá autor, který se soutěže účastnil od samého začátku a jeho díla tak byla předložena porotě již podesáté.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční v úterý 11. dubna 2023 od 15 hodin v prostorech Krajského úřadu Karlovarského kraje, kde bude ve vestibulu zároveň zahájena výstava všech soutěžních prací. Ta potrvá do pátku 28. dubna.

Všichni soutěžící budou o výsledcích informováni dopisem, výherci pak obdrží pozvánku na slavnostní vyhlášení výsledků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…