Karlovarský kraj překročil rekordní hranici 100 000 vyočkovaných vakcín proti COVID-19

06.05.2021 21:20

Očkovací centra v Karlovarském kraji společně s praktickými lékaři zvládla podat do současnosti 100 146 vakcín proti COVID-19.

Karlovarský kraj překročil rekordní hranici 100 000 vyočkovaných vakcín proti COVID-19
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Karlovarský kraj je navíc premiantem v ČR v počtu očkovaných obyvatel podle místa bydliště, tedy téměř 234 naočkovaných lidí na 1 tisíc občanů k 3. 5. 2021 (celkový počet obyvatel Karlovarského kraje činí 293 311). Ve věkové skupině seniorů 80+ jsou nyní očkováni všichni zaregistrovaní zájemci, podobná je situace v případě lidí starších 70 let, kteří se rozhodli očkování podstoupit. 

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

„Máme velkou radost z toho, že občané Karlovarského kraje přistoupli k ochraně svého zdraví zodpovědně a zvážili veškeré přínosy očkování proti COVID-19. Velký respekt si zaslouží očkovací týmy jednotlivých očkovacích center i dobrovolníci, kteří zajišťují jejich chod. Nesčetněkrát už jsem to řekl a musím znovu opakovat, že těchto „hvězdných čísel Karlovarského kraje“ v očkování, jak je nazval ředitel ÚZIS profesor Ladislav Dušek, jsme dosáhli a dosahujeme díky krajské koordinátorce očkování MUDr. Dagmar Uhlíkové, ta je se svou nezdolnou energií hybnou silou celého očkovacího procesu od jeho počátků až dosud. Ocenit je ale třeba také aktivitu praktických lékařů, kteří se i přes náročnou administrativu a nedostatečné dodávky vakcín do očkování rychle zapojili,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Rekordní počty podaných vakcín by si kraj chtěl udržet i nadále. Stát zvažuje, že by od června otevřel možnost registrace na očkování pro všechny věkové skupiny zájemců od 16 let. „Potvrzení o očkování lidem nahradí opakovanou nutnost testování při využívání některých druhů služeb, při vstupech na sportovní a kulturní akce, budou mít výhody při cestování. Tím hlavním benefitem je ale samozřejmě ochrana vlastního zdraví, konec šíření nákazy a věřím, že i překonání pandemie koronaviru,“ dodal hejtman.

Podle aktuálních statistických dat má v Karlovarském kraji 1. dávku vakcíny 72 317 občanů, první i druhou pak 27 829. Nejvíce vakcín bylo podáno v očkovacím centru v KV Areně v Karlových Varech - celkem 39 389, dále v očkovacím centru v Sokolově 14 222, v očkovacím centru v Chebu to bylo 11 163 dávek. Nemalou měrou se na proočkovanosti podílejí také ordinace praktických lékařů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…