Karlovarský kraj získal prostředky na rekonstrukci Domova "SKALKA"

16.06.2016 7:35

Karlovarský kraj obdrží od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR dotaci ve výši 50 milionů korun na druhou etapu přestavby objektu Domova pro seniory "SKALKA“ v Chebu. Úspěšnou žádostí se tak kraj více přiblížil k možnosti dokončení obnovy domova.

Karlovarský kraj získal prostředky na rekonstrukci Domova "SKALKA"
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

?Finance získané z programu „Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb“ poputují na pokračující vnitřní přestavbu zařízení. „Dojde k výměně všeho stávajícího nevyhovujícího vybavení a k vytvoření bezbariérových osobních koupelen na pokoji každého klienta,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák. Senioři tak budou moci pobývat v důstojném a plně funkčním prostředí.

V rámci první etapy vnitřní rekonstrukce, která právě probíhá, bude nákladem 35 milionů korun vybudována nová kuchyně, jídelna, společenská místnost a oddělení domova se zvláštním režimem. V této uzavřené části domova pro klienty trpící stařeckou demencí vznikne celkem 8 jednolůžkových pokojů s koupelnami, které je možné přizpůsobit individuálním potřebám obyvatel zařízení. 

Domov pro seniory „SKALKA“ v Chebu, jehož zřizovatelem je Karlovarský kraj, má kapacitu 115 lůžek. Prostřednictvím odborného personálu poskytuje péči seniorům, jejichž stav odpovídá těžké nebo úplné závislosti na pomoci jiné fyzické osoby, s cílem dosažení jejich nejvyšší možné kvality života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …