Kia představuje elektrická jízdní kola KEB

12.03.2014 19:05

Zcela nové elektrické jízdní kolo Kia Electric Bicycle (KEB) se systémem pedelec (pedal electric cycle) slibuje dojezd až 40 km. Dva modely, City a MTB, osloví nejširší vrstvy spotřebitelů

Kia představuje elektrická jízdní kola KEB
Foto: Kia
Popisek: Kia

Kia Motors dnes učinila další krok vpřed v oblasti ekologické "mobility budoucnosti". Představila dva prototypy elektrických jízdních kol speciálně pozvaným zástupcům médií na Ženevském autosalonu.

Zcela nová jízdní kola Kia Electric Bicycle (KEB) jsou skutečně neotřelou názornou ukázkou platnosti sloganu značky Kia "The Power to Surprise". Jedná se o elektrická jízdní kola typu pedelec (pedal electric cycle), u nichž malý elektromotor cyklistovi při šlapání pouze pomáhá. Jízdní kola KEB, představená ve verzích City a MTB, slibují temperamentní jízdní výkony díky výkonnému elektromotoru a zároveň přinášejí celou řadu technických inovací ve své konstrukci, výbavě i výrobě.

Zadní kolo KEB pohání elektromotor o výkonu 250 W, který poskytuje velkorysý točivý moment 45 N.m a je napájen sadou lithium-polymerových akumulátorů 36 V/10 A. Tu lze snadno demontovat z jízdního kola pro opětovné dobití. Model City osloví díky dojezdu cca 40 km a době dobíjení 4 hodiny všechny, kteří dojíždějí do práce.

Inovativní skořepinová konstrukce kovového rámu KEB vypadá jako z uhlíkového kompozitu, je však vyráběna technologií lisování plechů a automatizovaným procesem svařování při dodržování standardů řízení kvality jako v automobilovém průmyslu.

Pokroková technologie lisování plechů je novým způsobem výroby, vyvinutým ve Výzkumném a vývojovém středisku Kia v Namyangu. Po vylisování plechu pro každou stranu rámu jsou díly v automatizovaném procesu svařeny, aby byla zaručena neměnná kvalita.

Kia díky inovativním výrobním metodám získala více svobody v navrhování designu. Pro výrobu lze použít i více druhů kovů. Lisování umožňuje vyrábět rám z hliníku, vysokotažné oceli a ušlechtilé oceli.

KEB City a MTB jsou vybaveny shodným hnacím ústrojím a sadou akumulátorů. Jejich celková hmotnost je cca 20 kg a dosahují nejvyšší rychlosti 25 km/h.

Městské kolo City má univerzální konstrukci s pohodlným nízkým rámem, vzadu uloženým akumulátorem, 28" koly a blatníky. Horské kolo MTB má odpruženou přední vidlici Rock Shock 100 mm, akumulátor uložený uprostřed a 26" kola s terénními pneumatikami pro cyklisty, kteří hledají sportovní a mladistvý styl.

Je tomu přesně 70 let, co Kia v roce 1944 vyrobila první jízdní kola v Koreji. U příležitosti tohoto jubilea bude Kia Motors Corporation pečlivě sledovat reakce médií a veřejnosti na zcela nová jízdní kola Kia Electric Bicycle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…