Kia přiveze do Frankfurtu nový Soul a koncept nového městského vozu

17.08.2013 14:47

Zcela nová generace modelové řady Kia Soul oslaví evropskou premiéru 10. září 2013 na 65. mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Další novinkou bude smělý koncept nového městského vozu segmentu B, který se představí ve světové premiéře. Kromě toho bude vystavena také Kia Picanto LPGi s dvoupalivovým systémem a modernizovaná Kia Optima.

Kia přiveze do Frankfurtu nový Soul a koncept nového městského vozu
Foto: Kia
Popisek: Kia

Zcela nová Kia Soul zůstává věrna svému originálnímu designu. Navíc se příznivci tohoto typu vozu mohou těšit na vylepšenou dynamiku a paletu hospodárných motorů. Nový exteriér je inspirován konceptem Kia Track'ster z roku 2012. Dospělejší vzezření přitom neztratilo nic ze svého individualistického charakteru.

"Soul si vybudoval mezi zákazníky značky Kia věrné příznivce. Bylo důležité, aby nový model zůstal věrný originálnímu kultovnímu designu," vysvětluje Benny Oeyen, viceprezident pro marketing a produktové plánování ve společnosti Kia Motors Europe.

Nová Kia Soul pro modelový rok 2014 se začne v Evropě prodávat začátkem jara 2014. Kompletní modelová nabídka, paleta zážehových a vznětových motorů, technické parametry, výbavy a ceny budou zveřejněny v době uvedení na trh.

Kia ukáže ve Frankfurtu také novou studii, která naznačí možnou podobu budoucího modelu segmentu B. Ten by se svou houževnatostí i elegancí měl skvěle uplatnit v městském prostředí. Záměrem značky Kia bylo vytvořit kompaktní vozidlo, které by uspokojilo náročnější městské řidiče, individualisty. Koncept byl navržen v Evropě s ohledem na evropský vkus a očekávání zdejších řidičů.

Na autosalonu IAA bude představeno rovněž nové dvoupalivové Picanto LPGi, vyvinuté v reakci na rostoucí poptávku zákazníků po malých vozech s nízkými provozními náklady. Nový model je poháněn speciální verzí tříválcového motoru Kia Kappa se zdvihovým objemem 1,0 litru, nejvyšším výkonem 49 kW (67 k) a maximálním točivým momentem 90 N.m. Nové Picanto LPGi slibuje ještě nižší provozní náklady než konvenční modely Picanto s pohonem pouze na benzin. Nová varianta má normovanou spotřebu 5,8 litru LPG na 100 km a emise CO2 100 g/km. U modelů vybavených automatickým systémem stop-start (ISG) jsou tyto hodnoty dokonce jen 5,6 litru LPG na 100 km a 97 g/km.

Nové Picanto LPGi je vybaveno dvěma palivovými nádržemi - běžnou nádrží na benzin s objemem 35 litrů na obvyklém místě před zadní nápravou a nádrží na stlačený zkapalněný plyn LPG s objemem 27 litrů, která je umístěná pod podlahou zavazadlového prostoru místo náhradního kola. Řidiči mohou přepínat mezi provozem na benzin a LPG (a opačně) jednoduchým stisknutím tlačítka na přístrojové desce.

Dvoupalivový model bude zpočátku nabízen v Německu, Itálii, Polsku, České republice, Řecku, Portugalsku a Nizozemí, kde bude tvořit až 7 % celkového prodeje modelové řady Picanto. V době zahájení prodeje koncem letošního roku bude Picanto LPGi prvním a jediným vozem s pohonem na LPG na trhu se 7letou zárukou.

Frankfurtský autosalon se stane také místem představení modernizované modelové řady Kia Optima, jejíž zdokonalený design, nové informační a zábavní systémy, bohatší komfortní a bezpečností výbava, zvýšená kultivovanost, ještě vyšší kvalita i prémiovější materiály a zpracování jsou reakcí na zpětnou vazbu od zákazníků a na vývoj na velmi konkurenčním evropském trhu.

Kia se kromě stylistických úprav svého modelu v segmentu D zaměřila rovněž na zvýšení kultivovanosti modelu Optima. Mezi realizovaná opatření pro snížení hlučnosti od podvozku patří v novém modelu montáž dynamických tlumičů pomocného rámu zadní nápravy, vylepšená akustická izolace interiéru a montáž pevnějších kol z lehké slitiny. Díky těmto opatřením klesla hladina hluku přenášeného od podvozku o 3,3 dB.

Řada změn se týkala také zvýšení hospodárnosti motorů. Do této oblasti patří odpojování alternátoru a inovativní systém řízení akumulátoru. V důsledku toho začínají hodnoty emisí CO2 již od 133 g/km u modelů poháněných turbodieselem 1,7 litru, resp. dokonce jen 128 g/km u verzí se systémem stop-start (ISG). Proto v mnoha evropských zemích patří Optima mezi vozy, zatížené výrazně nižším zdaněním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…