Kladenská nemocnice dnes otevře druhý babybox, ten první už vyšel z módy

08.04.2015 10:02

Ve středu 8. dubna ve 12 hodin slavnostně otvíráme druhý babybox v Oblastní nemocnici Kladno. Původní bedýnka z roku 2008 se po stavbě nové budovy ocitla uvnitř nemocnice a byla obtížně k nalezení, její technická výbava je podle zakladatele babyboxů Ludvíka Hesse už poněkud de mode.

Kladenská nemocnice dnes otevře druhý babybox, ten první už vyšel z módy
Foto: Archiv
Popisek: Zakladatel babyboxů Ludvík Hess

Pomohla vstoupit do nového života šesti nechtěným lidským mláďatům. Kladenský babybox je osmou původní bedýnkou, kterou jsme vyměnili za babybox nové generace, a v plánu jsou další.

Babybox druhé generace je umístěn na nové budově tak, že nešťastné maminky mají přístup rovnou z ulice. "Nadace Jistota je nejvýznamnějším mecenášem babyboxů vůbec. Před šesti roky i tentokrát se otevření zúčastní Sylva Floríková, předsedkyně správní rady Nadace KB Jistota. Děkuju všem dárcům, bez nich by nebyl babybox ani jeden. Děkuju Jiřině Fialové, náměstkyni pro zdravotnictví Středočeského kraje, bez jejíž laskavé přímluvy bychom se při instalaci neobešl," uvedl Ludvík Hess, předseda Babybox pro odložené děti - Statim.

Deseti let své existence se babyboxy dožijí 1. června 2015. Ten den – Mezinárodní den dětí – oslavíme otevřením 65. babyboxu v Jičíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…