Klaudiánova nemocnice: Chirurgická jednotka intenzivní péče je přestěhována

04.01.2019 14:23

Od čtvrtka 3. ledna je opět ve svých prostorách chirurgická JIP Klaudiánovy nemocnice, která dočasně fungovala v prostorách ARO. Ve čtvrtek fungovala JIP na šesti lůžkách, od pátku 4. ledna je otevřeno lůžek devět.

Klaudiánova nemocnice: Chirurgická jednotka intenzivní péče je přestěhována
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Toto oddělení prošlo rekonstrukcí po třiceti letech. Původní prostory již nesplňovaly provozní a hygienické podmínky. Oprava započala na začátku letních prázdnin a během podzimu se dokončovaly drobné nedodělky.

Vyměněna byla všechna okna, opraveny byly stěny i podlahy. Vznikl nový samostatný izolační pokoj a rekonstruovány jsou i koupelny. Původní dveře byly vyměněny za moderní automatické a opomenuta nebyla ani oprava elektrické instalace, která neodpovídá aktuálně platné technické normě. Na řadu samozřejmě přišla i vzduchotechnika a výměna stropních ramp s rozvody medicinálních plynů a elektrickými zásuvkami pro umístění zdravotnických přístrojů.

Celkem těmito pokoji projde za rok přibližně 700 pacientů. Jsou to pacienti po náročných chirurgických výkonech břišní dutiny pro nádorová onemocnění (tlustého střeva a konečníku), po operacích žaludku, jater, žlučových cest nebo slinivky (jak pro nádorová či nenádorová postižení). Dále tu leží pacienti po cévních výkonech na aortě, tepnách dolních končetin či tepnách zásobujících mozek. Jsou tu také pacienti s krvácením do zažívacího traktu nebo pacienti se zánětem slinivky břišní. Léčí se tu také pacienti po úrazech s krvácením do mozku nebo pacienti ORL, nejčastěji po operacích štítné žlázy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…