Klaudiánova nemocnice má nového šéfa na ARO a ombudsmanku

12.08.2018 13:01

Anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO) Klaudiánovy nemocnice má od pondělí 6. srpna novou vrchní sestru. Tuto pozici zastává Mgr. Petr Šťastný. Ten nahradil po více než dvaceti letech vrchní sestru Janu Truksovou, která se stala první mladoboleslavskou nemocniční ombudsmankou.

Klaudiánova nemocnice má nového šéfa na ARO a ombudsmanku
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Petr Šťastný vystudoval obor všeobecná sestra v Praze, následně se vzdělával v oboru anesteziologie, resuscitace a intenzivní péče. Je diplomovaným zdravotnickým záchranářem, titul Bc. získal v oboru Urgentní zdravotní péče a Mgr. v oboru Veřejné zdraví a management. Působil v berounské, kladenské a neratovické nemocnici a v nemocnici ve Slaném. Poslední tři roky získával zkušenosti v Saudské Arábii. „Jsem rád za tuto příležitost a je to pro mne velká výzva,“ dodal Šťastný.

Klaudiánova nemocnice má také nově takzvaného nemocničního ombudsmana. Ten poskytuje pomoc pacientům, jejich příbuzným a blízkým při řešení situací vzniklých v souvislosti s léčbou a pobytem v nemocnici. Ve své činnosti je nemocniční ombudsman nezávislý, je však v bezprostředním kontaktu se zástupci oddělení a vedení nemocnice. Prošetřuje stížnosti a podněty týkající se kvality poskytované péče, provozně – organizačních problémů a neetického chování zaměstnanců. Ombudsman je jmenován ředitelem nemocnice a jeho povinností je zachovávat mlčenlivost.

Lidé mohou mladoboleslavskou ombudsmanku kontaktovat emailem ZDE nebo na telefonu 326 742 029, kde si mohou osobně sjednat schůzku či získat potřebné rady. Od září bude mít ombudsmanka úřední hodiny pro veřejnost, a to v pondělí od 10 do 12 a ve středu od 13 do 16 hodin. Ombudsmanka sídlí v budově B –v prostorách ředitelství.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…