Klaudiánova nemocnice se podílí na rozsáhlém testování

15.06.2020 9:15 | Zprávy

Více než 2000 testů na stanovení protilátek proti SARS–CoV–2 do současné doby provedla Klaudiánova nemocnice. Na tomto rozsáhlém testování spolupracuje mladoboleslavská nemocnice s automobilkou ŠkodaAuto.

Klaudiánova nemocnice se podílí na rozsáhlém testování
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Test, který zjišťuje hladinu protilátek IgG v lidské krvi, se provádí laboratorním testem z odebrané krve. Klaudiánova nemocnice se tak řadí mezi pracoviště, která rozsáhlým způsobem otestovala široké množství populace.

Nově si tento test na protilátky mohou zaplatit v Klaudiánově nemocnici takzvaní samoplátci. Od pondělí 15. června mohou lidé přijít BEZ OBJEDNÁNÍ na odběrové pracoviště oddělení klinické biochemie (tam, kde se provádí běžné odběry krve u hlavní recepce nemocnice na třídě V. Klementa), a to v čase od 11:00 do 12:30 hodin. Na terminálu vyvolávacího systému musí příchozí zadat „Placené služby“. Tento test na stanovení protilátek proti SARS–CoV–2 stojí 500 korun a platit ho budou lidé přímo v místě odběru. Výsledky budou k vyzvednutí za dva dny na recepci nemocnice u hlavního vchodu z třídy Václava Klementa. Pacient se bude při vyzvedávání výsledků, které budou v zalepené obálce, prokazovat občanským průkazem nebo jiným dokladem totožnosti.

Součástí odběru je také vyplňování dotazníku, který sleduje, zda má dotyčný nějaké chronické onemocnění, zda měl teplotu či byl v posledních třech měsících nemocný nebo zda měl ztrátu čichu a chuti. Tento dotazník slouží jako sběr dat ke sledování dalšího vývoje onemocnění koronaviru.

Tento typ testu NESLOUŽÍ jako doklad k vycestování do zemí, které vyžadují negativní test na přítomnost onemocnění SARS–CoV–2. Cena takového vyšetření je 1756,- korun a je nutné se předem na toto vyšetření objednat přes on-line formulář. Tímto testem získají lidé potřebné výsledky včetně platného dokladu, který je potřeba k vycestování do některých zemí. Podrobnosti veřejnost již nyní najde na webových stránkách nemocnice v rubrice COVID-19. Tento test nyní nemocnice také nabízí v akci za 500 korun dárcům krevní plazmy (podrobnosti a podmínky této slevy najdou dárci na webu nemocnice).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…