Klaudiánova nemocnice se podílí na rozsáhlém testování

15.06.2020 9:15

Více než 2000 testů na stanovení protilátek proti SARS–CoV–2 do současné doby provedla Klaudiánova nemocnice. Na tomto rozsáhlém testování spolupracuje mladoboleslavská nemocnice s automobilkou ŠkodaAuto.

Klaudiánova nemocnice se podílí na rozsáhlém testování
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Test, který zjišťuje hladinu protilátek IgG v lidské krvi, se provádí laboratorním testem z odebrané krve. Klaudiánova nemocnice se tak řadí mezi pracoviště, která rozsáhlým způsobem otestovala široké množství populace.

Nově si tento test na protilátky mohou zaplatit v Klaudiánově nemocnici takzvaní samoplátci. Od pondělí 15. června mohou lidé přijít BEZ OBJEDNÁNÍ na odběrové pracoviště oddělení klinické biochemie (tam, kde se provádí běžné odběry krve u hlavní recepce nemocnice na třídě V. Klementa), a to v čase od 11:00 do 12:30 hodin. Na terminálu vyvolávacího systému musí příchozí zadat „Placené služby“. Tento test na stanovení protilátek proti SARS–CoV–2 stojí 500 korun a platit ho budou lidé přímo v místě odběru. Výsledky budou k vyzvednutí za dva dny na recepci nemocnice u hlavního vchodu z třídy Václava Klementa. Pacient se bude při vyzvedávání výsledků, které budou v zalepené obálce, prokazovat občanským průkazem nebo jiným dokladem totožnosti.

Součástí odběru je také vyplňování dotazníku, který sleduje, zda má dotyčný nějaké chronické onemocnění, zda měl teplotu či byl v posledních třech měsících nemocný nebo zda měl ztrátu čichu a chuti. Tento dotazník slouží jako sběr dat ke sledování dalšího vývoje onemocnění koronaviru.

Tento typ testu NESLOUŽÍ jako doklad k vycestování do zemí, které vyžadují negativní test na přítomnost onemocnění SARS–CoV–2. Cena takového vyšetření je 1756,- korun a je nutné se předem na toto vyšetření objednat přes on-line formulář. Tímto testem získají lidé potřebné výsledky včetně platného dokladu, který je potřeba k vycestování do některých zemí. Podrobnosti veřejnost již nyní najde na webových stránkách nemocnice v rubrice COVID-19. Tento test nyní nemocnice také nabízí v akci za 500 korun dárcům krevní plazmy (podrobnosti a podmínky této slevy najdou dárci na webu nemocnice).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…