Klaudiánova nemocnice vyhlásila stav hromadného postižení osob

04.03.2021 11:48

V mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici byl ve středu 3. března vyhlášen stav hromadného postižení osob. Během stavu hromadného postižení osob neodpovídají standardy péče běžné situaci.

Klaudiánova nemocnice vyhlásila stav hromadného postižení osob
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Hlavním důvodem vyhlášení stavu hromadného postižení osob v Klaudiánově nemocnici je nedostatek zdravotnického personálu.

Anketa

Který případný kandidát na prezidenta vás oslovuje nejvíc?

hlasovalo: 21753 lidí

Ján Dudra, náměstek ředitele Klaudiánovy nemocnice pro zdravotní péči, k tomu uvedl: "Hlavním důvodem vyhlášení stavu hromadného postižení osob v Klaudiánově nemocnici je nedostatek zdravotnického personálu, především zdravotních sester. Jestliže před několika dny jsme na 10 pacientů měli dvě zdravotní sestry a jednu ošetřovatelku, nyní máme jednu zdravotní sestru a jednu ošetřovatelku na 15 pacientů."

Klaudiánova nemocnice výrazně omezuje neakutní péči, neznamená to však, že by v tuto chvíli zcela chyběla lůžková kapacita. Nemocnice postupně rušila odkladnou péči například na kožním, ortopedickém, nebo rehabilitačním oddělení, z nichž se stala oddělení covidová.

"V akutní péči jsme na hraně kapacit, standardní lůžka ještě máme volná. Nyní poskytujeme péči covidovým pacientům a akutní péči, což jsou neodkladné operace, zlomeniny, záněty slepého střeva, nebo traumatologie. Každý, kdo potřebuje akutně ošetřit, bude v Klaudiánově nemocnici ošetřen, každý, kdo potřebuje hospitalizaci, bude hospitalizován," dodává Ján Dudra.

Nemocnice však přistoupí k výraznému útlumu ambulantní péče, aby personál z ambulancí mohla přesunout na lůžková oddělení. Preventivního očkování proti nemoci covid-19, které probíhá v prostorách Domu kultury, se vyhlášení stavu hromadného postižení osob nedotkne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…