Kolik miliard vydělá Česká republika na druhé televizní digitalizaci?

04.06.2018 14:09

Přechodem na nový standard televizního vysílání DVB-T2, který uvolní frekvence pro čtvrtého mobilního operátora, se bude 6. června zabývat konference DIGIMEDIA 2018.

Kolik miliard vydělá Česká republika na druhé televizní digitalizaci?
Foto: AČRA-MK
Popisek: Digimedia

Do dvou let bude muset 60 procent českých domácností závislých na pozemním příjmu televizního signálu vyměnit televizní přijímače, aby nadále mohli sledovat svoje oblíbené programy. Přechod na nový televizní standard DVB-T2 je podmínkou pro zachování současného rozsahu programové nabídky a uvolnění části spektra pro mobilní sítě nové generace 5G. Jejich aukci, z níž by mohl vzejít čtvrtý plnohodnotný mobilní operátor, připravuje Český telekomunikační úřad na příští rok. Podmínkám tohoto tendru a očekávaným výnosům pro státní rozpočet, ale i harmonogramu druhé televizní digitalizace, ochraně chytrých televizorů před internetovými hrozbami a digitálnímu rozhlasu se bude věnovat 13. ročník konference DIGIMEDIA 2018, který se uskuteční ve středu 6. června 2018 v Kongresovém sálu České televize v Praze na Kavčích horách.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…