Komise Asociace krajů jedná o dopravě na jihu Čech

13.02.2015 17:05

Dostavba dálnice D3, IV. železničního koridoru, převod majetku Českých drah či zanádražní komunikace v Českých Budějovicích jsou mimo jiné tématy zasedání Komise Asociace krajů České republiky pro dopravu. Ta se za účasti představitelů Jihočeského kraje sešla po pěti letech na jihu Čech, konkrétně ve dnech 12. a 13. února v Českých Budějovicích.

Komise Asociace krajů jedná o dopravě na jihu Čech
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Jsme velice rádi, že u nás můžeme hostit tuto významnou akci, na které můžeme otevřít témata, která nás Jihočechy nejvíce pálí a popohnat je kupředu, byť se komise zabývá dopravou v rámci celé republiky, “ uvedl krajský radní pro dopravu Antonín Krák.

Stěžejní diskuse se točí například o financování rekonstrukcí silnic z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). „Jihočeský kraj byl tady velice úspěšný a na rok 2015 dostal z tohoto fondu na rekonstrukce komunikací II. a III. tříd druhou největší podporu v České republice, a to ve výši 490 milionů korun,“ upřesnil Krák.

Předmětem diskuse s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic ČR je dostavba dálnice D3 a na ni navazující rychlostní komunikaci R3 či zpoplatnění dálnice okolo Tábora. „S generálním ředitelem Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) se pak jednání točí okolo dostavby IV. železničního koridoru i převodu majetku Českých drah na SŽDC. Konkrétně například budovy vlakového nádraží v Českých Budějovicích a jeho následná rekonstrukce,“ naznačil Krák.

Dalším tématem jednání je i propojení ulic zanádražní a Průmyslová v Českých Budějovicích prostřednictvím tunelu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …