Komora daňových poradců: Soutěž o nejlepší diplomovou práci má své vítěze

13.09.2018 18:06

Do 1. ročníku soutěže diplomových prací na daňové téma, kterou v březnu vyhlásila Komora daňových poradců ČR, se přihlásilo 15 studentů z 8 vysokých škol. Odborná hodnotící komise ustanovená Prezidiem Komory, vybrala tři vítězné práce.

Komora daňových poradců: Soutěž o nejlepší diplomovou práci má své vítěze
Foto: Komora daňových poradců ČR
Popisek: Komora daňových poradců ČR

1. místo Renáta Zelinková (VŠE v Praze)
Nová pravidla daňové uznatelnosti nákladových úroků a jejich dopad na obchodní společnosti

2. místo Filip Krajčuška (Tillburg University)
Digital VAT Reporting in the Light of the Principle od Proportionality

3. místo Jáchym Lukeš (VŠE v Praze)
Oceňování jmění při fúzích obchodních společností v kontextu s obecnými účetními metodami pro spojování podniků a daňové souvislosti fúzí v ČR

Práce vítězných studentů splnily požadovaná kritéria, zabývaly se aktuálními a zajímavými daňovými tématy, přinesly zajímavé výsledky a zazněly v nich vlastní názory zpracovatelů. „Ze všech prací, které Komora v rámci soutěže diplomových prací obdržela, je zřejmý zájem jejich autorů o daňovou problematiku a profesi daňového poradce. To dokazuje i to, že oblast zdaňování je pro studenty atraktivní a přináší jim příležitost se po studiu úspěšně uplatnit v praxi“, říká Radek Neužil, tajemník KDP ČR.

Předání ocenění proběhne na 1st International IFA Czech Branch Transfer Pricing Conference v Praze dne 16. 10. 2018. Studentům bude poukázána finanční odměna a nabídnuta možnost publikace redukovaného v odborném časopisu Komory.

„Komora daňových poradců ČR dlouhodobě usiluje o aktivní spolupráci s akademickou sférou, ať už na institucionální úrovni, nebo přímo se studenty. První ročník soutěže diplomových prací tak bereme jako jeden z příkladů takové spolupráce. Pro následující období připravujeme další projekty, které by tuto spolupráci měly dále rozšířit,“ doplňuje Neužil.

Za vedení Komory všem vítězným studentům srdečně blahopřejeme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…