Koncept automaticky řízeného vozu změní způsob práce na cestách

23.02.2014 14:41

Regus plánuje další revoluci na pracovišti, která změní způsob, jakým lidé pracují, cestují a realizují schůzky

Koncept automaticky řízeného vozu změní způsob práce na cestách
Foto: Regus
Popisek: Koncept automaticky řízeného vozu změní způsob práce na cestách

Nový koncept automaticky řízeného vozu promění osobní vůz v kancelář s plným připojením do sítě a místem pro schůzky. Manažeři se během své cesty autem budou moci věnovat byznysu a jízda autem již nadále nebude představovat nevyužitý čas mimo práci nebo domov.

Regus, poskytovatel flexibilních pracovišť, uzavřel partnerství se společností Rinspeed při vývoji konceptu vozu XchangE, který bude představen v březnu na Autosalonu v Ženevě. Tento koncept podporuje snahu společnosti Regus pomáhat lidem pracovat na cestách a navazuje na rozšiřující se síť pracovišť Regus Express na evropských dálnicích. Možnost pracovat z tzv. „třetího pracoviště“ (tedy ani z kanceláře ani z domova) může nabízet vozidlo, stejně tak jako různé dopravní uzly.

Inovativní design vozu XchangE umožňuje otočit obě přední sedadla dozadu, čímž vznikne mobilní prostor pro práci a jednání pro čtyři lidi. Díky pokročilým technologiím a informačně-zábavním systémům ve vozidle se cestující mohou spojit se svou kanceláří, produktivně pracovat nebo vytvářet prezentace na svém notebooku. Výsledkem je pohodlný a spolehlivý prostor, který promění dopravní zácpu cestou na letiště v produktivně strávený čas „v kanceláři“.

Automaticky řízený vůz nejenže pomáhá lidem pracovat na cestách, ale poskytuje jim též větší flexibilitu v jejich pracovním rozvrhu. Díky možnosti pracovat kdekoliv a kdykoliv není zapotřebí pracovat tolik z domova nebo dokonce zanedbávat rodinný život.

Firmy, které svým zaměstnancům umožňují flexibilní formy práce, již zaznamenaly jasné výhody. V nedávném globálním průzkumu společnosti Regus, zahrnujícím více než 20 000 vedoucích pracovníků a majitelů firem, 75 % respondentů uvedlo, že flexibilní práce zlepšuje produktivitu.

Účast společnosti Regus na konceptu XchangE je dalším inovačním krokem, který pomáhá lidem pracovat flexibilněji. V rámci strategie Regus Express společnost již přinesla kancelářská zařízení a pracovní prostory dostupné v rámci sítě silnic a dálnic a dalších dopravních center – včetně železničních stanic, dálničních autoservisů a jako pilotní projekt se společností Shell také na čerpacích stanicích v Berlíně.

„Regus se již dlouhou dobu snaží rozvíjet způsob, jakým budeme v budoucnu pracovat,“ řekl Andre Sharpe, globální ředitel pro rozvoj produktů a obchodu společnosti Regus. „Tento inovativní vůz nyní promění nevyužitý čas v čas produktivní.“

„Lidé na cestách již pracují, mimo jiné i díky infrastruktuře společnosti Regus. Síť třetích pracovišť společnosti Regus nyní vedle lokalit u silnic navíc může zahrnout i samotné vozidlo. Konzultant nebo obchodní zástupce tak stráví 7 až 8 hodin produktivní prací každý den a to díky automaticky řízenému vozu, kancelářským centrům Regus na dálnicích a naší síti obchodních center. Je to další příklad úsilí společnosti Regus o vedoucí postavení na trhu pracovních prostor.“

Frank M. Rinderknecht, zakladatel a výkonný ředitel společnosti Rinspeed, k tomu dodává: „Automaticky řízené vozy již nevyžadují, aby řidiči sledovali vozovku, což přináší možnost smysluplnějšího využití jejich času. Společnost Regus se svým zaměřením na možnost pracovat produktivněji a flexibilněji představuje ideálního partnera pro vývoj tohoto nového konceptu.“

O společnosti Rinspeed

Společnost Rinspeed je švýcarský kreativní think tank a laboratoř se zaměřením na automobilový průmysl, jež působí na trhu již více než 36 let. Díky inovacím, vizím a nápadům postaveným na emocích vznikl dlouhý seznam produktů, které dnes každý den používají motoristé na celém světě. Součástí hlavní podnikatelské činnosti firmy jsou vizionářské koncepty mobility, inovativní pohony, udržitelnost a komplexní komunikační systémy. Společnost je v soukromém vlastnictví, majitelem a ředitelem je její zakladatel – Frank M. Rinderknecht. Rinspeed mění již dnes budoucnost v realitu. Více informací lze nalézt na webových stránkách www.rinspeed.com

O společnosti Regus

Společnost Regus je celosvětovým poskytovatelem flexibilních pracovišť. Síť, kterou tvoří více než 1 700 obchodních center ve 100 zemích, poskytuje pohodlné, vysoce kvalitní a plně vybavené prostory, ve kterých mohou lidé pracovat podle potřeb po dobu pár minut či po mnoho let. Firmy jako např. Google, Toshiba a GlaxoSmithKline zvolily společnost Regus, aby mohly pracovat flexibilně a dosahovat ještě větších úspěchů v podnikání.
 
Klíčem k flexibilní práci je pohodlí. Společnost Regus proto otevírá své prostory všude, kde 1,5 milionu jejích členů potřebuje podporu – v městských centrech, předměstských čtvrtích, nákupních centrech a maloobchodních prodejnách, na železničních stanicích, servisních stanicích u dálnic a dokonce i v komunitních centrech. Společnost Regus, byla založena v Bruselu v roce 1989, sídlí v Lucemburku a je registrovaná na burze London Stock Exchange. V České republice se nachází šest center společnosti Regus – čtyři v Praze, jedno v Brně a Ostravě. Více informací naleznete na webových stránkách www.regus.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…