Konference Křižovatky architektury, která tradičně probíhá pod záštitou NPÚ, se bude letos věnovat krajině

17.05.2016 11:19

Hlavními tématy 8. ročníku, jehož titul zní Kulturní krajina: proměny – tvorba – ochrana, budou systémy sídelní zeleně, plánování městské krajiny, kvalita městské krajiny a dotační tituly. Konference se koná ve čtvrtek 2. června 2016 od 8.30 do 16 hodin v Národním technickém muzeu v Praze.

Konference Křižovatky architektury, která tradičně probíhá pod záštitou NPÚ, se bude letos věnovat krajině
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Cílem konference je podpořit diskusi o nevhodnosti monofunkčního a technicky orientovaného přístupu ke krajině a jeho nahrazení přístupem integrovaným, který bude ke krajině přistupovat jako k nositeli kulturních hodnot, identity místa a jeho paměti a brát v potaz všechny souvislosti řešení konkrétního problému či potřeby –  počínaje sociálními a ekonomickými parametry konkrétní lokality a konče imperativy památkové ochrany.

Na konferenci vystoupí Anna Matoušková, náměstkyně ministra kultury, Pavla Melková z IPR Praha, Klára Salzmann, členka představenstva ČKA, Dan Jiránek za Svaz měst a obcí ČR, Leoš Anderle ze Sekyra Group. V diskusním panelu věnovaném dotačním titulům se účastníci mohou těšit na Kláru Dostálovou, náměstkyni ministryně pro místní rozvoj, Vladimíra Dolejského, náměstka ministra životního prostředí, a Pavla Sekáče, náměstka ministra zemědělství. Součástí programu bude diskusní panel se zástupci měst a obcí. Více informací najdete na webu Křižovatky architektury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…