Konference o Českém středohoří: 120 účastníků a tři ocenění

22.04.2016 14:12

Ve dnech 20. a 21. 4. 2016 uspořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR ve spolupráci s městem Litoměřice konferenci „Lounské středohoří – krajina stepí“.

Konference o Českém středohoří: 120 účastníků a tři ocenění
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

„Shrnuli jsme dosavadní aktivity projektu LIFE+ „Stepi Lounského středohoří“ [1], který běží již pátým rokem a je zaměřen na ochranu jedinečné přírody Lounska. Zároveň jsme chtěli připomenout 40. výročí vyhlášení chráněné krajinné oblasti České středohoří,“ vysvětluje Vladislav Kopecký z AOPK ČR, regionálního pracoviště Ústecko, oddělení Správa CHKO České středohoří.

„Potěšil nás velký zájem, konference se zúčastnilo přes 120 lidí. Při sestavovaní programu jsme se snažili nabídnout co nejširší pohled na projekt, proto jsme o vystoupení požádali i naše partnery, se kterými spolupracujeme. Přítomní se tak mohli dozvědět, jaké zkušenosti s pastvou na stepích má pan Hála, který pro projekt již několik let zajišťuje potřebnou péči o některá místa, nebo si vyslechnout postřehy obce Libčeves. Ta je na několika lokalitách významným vlastníkem pozemků, o které také zčásti pečuje. Snažíme se podporovat místní zemědělce, proto i občerstvení na konferenci bylo z regionálních produktů,“ pokračuje Vladislav Kopecký.

Protože konference byla z části věnovaná i oslavě 40. výročí vyhlášení CHKO České středohoří, ocenil ministr životního prostředí i tři osobnosti, které se významně podílely na ochraně přírody zdejší krajiny. Cenu předal Mgr. Jaromíře Kuncové, Mgr. Jiřímu Kinskému a docentovi Karlovi Kubátovi náměstek ministra životního prostředí Ing. Vladislav Smrž.  

První den proběhly přednášky v  sálu Hradu Litoměřice, druhý den účastníci navštívili tři projektové lokality na Lounsku.

[1] Projekt LIFE+ je zaměřen na ochranu jedinečných stepí lounského středohoří. Šetrné hospodaření, které na nich Agentura ochrany přírody a krajiny, Správa chráněné krajinné oblasti České středohoří podporuje, by mělo zajistit, že stepi budou i nadále poskytovat domov ohroženým rostlinám a živočichům jako jsou kavyly, sysli či celá škála motýlů. Více o projektu: www.nature.cz/life

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…