Konference pod záštitou K. Schwarzenberga: V jakém stavu je Ukrajina dva roky po Majdanu?

05.12.2015 16:20

Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) pořádá pod záštitou předsedy zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, pana Karla Schwarzenberga, v pondělí 7. prosince 2015, mezi 10. a 15. hodinou v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR mezinárodní konferenci Two Years after Euromaidan: Success and Failures.

Konference pod záštitou K. Schwarzenberga: V jakém stavu je Ukrajina dva roky po Majdanu?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Proprieta z Majdanu

Cílem této akce je připomenout si dvouleté výročí Euromajdanu a diskutovat o budoucnosti Ukrajiny a Východního partnerství i o vztazích EU a Ruska. Přes setrvávající vojenský tlak Moskvy začala Evropa po podpisu druhé minské dohody a vypuknutí uprchlické krize ztrácet o Ukrajinu zájem.

Stabilita a nezávislost Ukrajiny jsou přitom základními předpoklady pro udržení bezpečnosti v evropském sousedství. Ukrajina navíc podporu Západu potřebuje při prosazování socioekonomických reforem, stejně jako při implementaci asociační dohody a ústavních změn stanovených minskou dohodou.

Naše pozvání přijala řada vzácných hostů včetně europoslankyně Rebeccy Harms, bývalého polského ministra zahraničních věcí Radosława Sikorského, amerického politologa Bruce Jacksona, zakladatele portálu Stopfake Yevhena Fedchenka a bývalého evropského komisaře pro rozšíření a evropskou politiku sousedství Štefana Füleho.

Akce je organizována Asociací pro mezinárodní otázky (AMO) ve spolupráci s pražskou kanceláří Heinrich-Böll-Stiftung, Velvyslanectvím Spojených států amerických v České republice a Zastoupením Evropské komise v České republice.

Předběžný program konference naleznete zde. Pokud se chcete této akce zúčastnit, prosím, potvrďte Vaši účast vyplněním tohoto jednoduchého formuláře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…