Kraj Vysočina: Další ročník Burzy filantropie v Jihlavě

10.06.2018 13:10

Po loňském úspěchu Burzy filantropie, kdy bylo podpořeno 7 projektů v celkové výši téměř čtvrt milionu korun, se ve středu 13. června, od 13 hodin uskuteční 2. ročník Burzy filantropie.

Kraj Vysočina: Další ročník Burzy filantropie v Jihlavě
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Hostit jej bude opět Kraj Vysočina, který je jedním z partnerů této akce. V letošní Burze filantropie se o přízeň veřejnosti a donátorů ucházelo 10 projektů neziskových organizací z jihlavského okresu. Čtyři nejúspěšnější projekty představí jejich realizátoři přímo na Burze filantropie. Podle toho jak přesvědčivě budou svůj záměr a svou organizaci prezentovat, se zapojení donátoři rozhodnou o jejich podpoře.

Během Burzy filantropie tak své projekty představí Centrum pro rodinu Vysočina, Život 99, Oblastní charita Jihlava a obecně prospěšná společnost Sdílení. Uspět však mohou i ostatní přihlášené projekty, které do finální prezentace nepostoupily, principem tak zvané „divoké karty“.

Burza filantropie dává možnost prezentace jak neziskovkám, tak zúčastněným donátorům. Jejím cílem je nejen přímá podpora přihlášených projektů, ale také navázání kontaktů, které často vyústí i v další spolupráci neziskovek a firem. Projekty přihlášené do Burzy prochází hlasováním a prezentují se před donátory i veřejností. Jejich prospěšnost, kvalita i důvěryhodnost je tak v několika stupních ověřena. Prezentující si ověřují, pro jaké záměry jsou schopni získat podporu, případně, co mají ve svých projektech vylepšit, aby byly pro donátory atraktivní. Donátoři se zase prostřednictvím burzy mají možnost dozvědět o široké škále projektů a záměrů ze svého okolí, setkat se přímo s realizátory a vybrat si ty nejprospěšnější projekty a aktivity, které chtějí podpořit.

„Burze filantropie je nejen transparentním nástrojem podpory neziskových projektů, ale také platformou pro setkání a spolupráci neziskových organizací, firem a zástupců podnikatelské sféry a veřejné správy. V neposlední řadě je také společenskou akcí, k jejíž účasti je zvána i veřejnost.“ dodává Zuzana Pěchotová, předsedkyně pořádajícího spolku KOUS Vysočina.

Burza se koná v rámci projektu „Burza filantropie jako nástroj rozvoje lokálního sociálního kapitálu”, který realizují KOUS Vysočina, z.s. a KONEP, z.s. Jejími partnery jsou Kraj Vysočina, statutární město Jihlava a Okresní hospodářská komora Jihlava.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…