Kraj Vysočina: Institut pro automatizaci stavitelství propojí průmyslovou sféru s akademiky

16.10.2021 19:07 | Tisková zpráva

Ve Žďáru nad Sázavou vzniká nová farma na 3D tisk betonu, největší svého druhu v České republice. Projekt funguje pod značkou ICE Coral na robotických pracovištích v závodě společnosti ICE Industrial Services, která se již od roku 2012 specializuje na automatizaci výrobních strojů a linek.

Kraj Vysočina: Institut pro automatizaci stavitelství propojí průmyslovou sféru s akademiky
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

S využitím progresivní a rychle se rozvíjející technologie 3D tisku betonu je možné urychlit proces výstavby budov a zlepšit tak například dostupnost bydlení nebo veřejné infrastruktury ve městech a obcích.

Stavebnictví v současnosti stále patří mezi relativně nejméně modernizovaná odvětví. Za posledních několik desetiletí nedošlo k téměř žádné průlomové změně v technologiích. Odvětví se vedle toho dlouhodobě potýká s výrazným nedostatkem pracovních sil a v porovnání s průmyslovou výrobou je také méně efektivní. Společnost ICE Industrial Services využívá svých bohatých zkušeností z oborů průmyslové automatizace k vývoji unikátních řešení 3D tisku pro rychlejší a efektivnější výstavbu i úsporu materiálů oproti klasickým technologiím.

Vývoj technologií 3D tisku představuje propojení tradičního oboru s novými trendy a technologiemi a v neposlední řadě také sdružení a propojení špičkových odborníků z průmyslové a akademické sféry. S cílem dalšího rozvoje této spolupráce iniciovala společnost ICE Industrial Services vznik institutu EIMAC – Evropského institutu pro materiály, automatizaci a stavebnictví. Sídlo bude mít ve Žďáru nad Sázavou.

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí

Partnery a členy nového institutu budou renomovaná vědecká pracoviště jako například ČVUT v Praze, Ústav stavebních hmot a dílců nebo univerzita ETH v Curychu, i významné podniky jako Siemens, Mapei či Sika, a další. „Velice mne těší, že se podniky z Vysočiny aktivně zapojují do vývoje inovativních technologických řešení i spolupráce s akademickou sférou a mají ambice zařadit se mezi světové špičky ve svých oborech,“ vyzdvihla náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová.

„Rozvoj inovativních firem, jako je ICE Industrial Services, je velice důležité podporovat, neboť do území přinášejí vysokou přidanou hodnotu a mají potenciál na Vysočinu přilákat podnikavé, talentované a kreativní lidi,“ dodala závěrem Hana Hajnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…