Kraj Vysočina: Na venkovské prodejny půjdou další peníze

10.12.2022 16:51 | Tisková zpráva

Dalších 56 malých obchodů potravin v regionu si rozdělí dotaci na podporu provozu. Celkem jde o 3,36 miliónu korun, o které požádá Kraj Vysočina z programu Ministerstva průmyslu a obchodu s názem Obchůdek 2021+.

Kraj Vysočina: Na venkovské prodejny půjdou další peníze
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Na jednu žádost bylo možné získat podporu ve výši až 60 tisíc korun. Z našich statistik vyplývá, že nepožádali zcela všichni provozovatelé prodejen, kteří splňovali podmínky programu. Pro Vysočinu byla totiž připravena celková alokace až 4 milióny korun,“ říká Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Prostřednictvím Kraje Vysočina mohou provozovatelé prodejen v malých obcích od 501 – 1000 obyvatel nebo v místních částech obcí s jedním až třemi tisíci obyvatel žádat o dotaci na provoz už druhým rokem. Loni byla podpora téměř tři miliony korun rozdělena mezi 59 prodejen (maximálně 50 tisíc korun na jednu prodejnu).

Dalším dotačním titulem, kterým pomáhá Kraj Vysočina obchodům v obcích do 500 obyvatel včetně pokrýt provozní náklady, je program Fondu Vysočiny s názvem Venkovské služby.

„Letos kraj takto podpořil 140 nejmenších prodejen, mezi které rozdělil 6,13 miliónu korun, dalších cca 500 tisíc korun obce v rámci tohoto titulu využily na podporu dalších služeb v katastru jako jsou např. pošta, knihovna nebo turistická atraktivita,“ doplňuje Hana Hajnová. Tento dotační program už figuruje mezi připravovanými programy kraje pro rok 2023, opět s alokací 7 miliónů korun.

Mapa podpořených malých prodejen na Vysočině:

mapa

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…