Kraj Vysočina: Ne/přítomnost úředníka už nebude veřejnou informací

23.07.2018 18:17

Telefonní seznam Krajského úřadu Kraje Vysočina už zhruba týden nenabízí aktuální přehled přítomností označených barevnými symboly u konkrétních jmen jednotlivých pracovníků.

Kraj Vysočina: Ne/přítomnost úředníka už nebude veřejnou informací
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

“V praxi to znamená, že na internetu i nadále najdete u jmen kolegyň a kolegů jejich pracovní kontaktní informace, nikoli však aktuální informaci o jejich přítomnosti na pracovišti,“ popisuje změnu ředitel Krajského úřadu Kraje Vysočina Zdeněk Kadlec. Ke skrytí on-line informace z evidence docházky vedlo krajský úřad vyjádření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Ten zveřejnění takových informací považuje za možné porušení zákonné ochrany osobních údajů.

Skrytí evidence přítomnosti pracovníků úřadu, které veřejnost znala jako červené nebo zelené čtverečky u jmen konkrétních pracovníků, je rozhodnutím ředitele krajského úřadu  Zdeňka Kadlece provedeným po konzultaci ve vedení úřadu. Opírá se o snahu o  maximální respektování platných předpisů. „Navíc jsme se setkali se zprávou, že se v České republice stal případ, kdy byla podobná evidence zneužita pro páchání trestné činnosti formou vykrádání nemovitostí,“ uvedl Zdeněk Kadlec.

Docházkový systém výrazně zjednodušující evidenci pracovní doby zaměstnanců a zaměstnankyň Krajského úřadu Kraje Vysočina byl zaveden zhruba před 14 lety, následně byl upravován a modifikován tak, aby vyhovoval specifickým potřebám úřadu. Současné změny zobrazování přítomnosti na pracovišti si nevyžádaly žádné náklady. V rámci  zachování kontrolních mechanismů byl přehled přítomnosti na pracovišti i nadále zpřístupněn interně, např. pro vedení úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…