Kraj Vysočina požádá o evropské dotace na další tři rekonstrukce silnic

18.10.2018 9:20

Rada Kraje Vysočina dnes schválila přípravu žádostí o poskytnutí podpory tří silničních projektů, které chce Kraj Vysočina realizovat v roce 2020.

Kraj Vysočina požádá o evropské dotace na další tři rekonstrukce silnic
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„O dotace z IROP bude kraj usilovat na projekty II/360 Oslavička – Rudíkov, II/349 Svatoslav – Čechtín, II/152 Jaroměřice - Hrotovice - hr. kraje, 1. stavba. V celkové hodnotě jde o stavby za čtvrt miliardy korun,“ informoval dnes na tiskové konferenci náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Pavel Pacal.

V případě silnice II/360 Oslavička – Rudíkov dojde k rekonstrukci včetně mostu, stejně jako v případě krajské silnice II/349 Svatoslav – Čechtín, mezi žádostmi bude figurovat také 1. stavba úseku II/152 Jaroměřice – Hrotovice. Všechny tři akce jsou projekčně vyřešeny a dokončuje se majetkoprávní vypořádání. Maximální míra dotace při čerpání z IROP a příspěvku ze státního rozpočtu je 90 % z ceny díla. Přepokládané náklady kolem 250 milionů korun zahrnují nejen cenu staveb, ale také náklady na projekční přípravu a výkupy pozemků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…