Kraj Vysočina připravuje týden sportu pro veřejnost zdarma

03.02.2023 21:20 | Tisková zpráva

Po loňském úspěchu připravuje Kraj Vysočina další týden sportu zdarma pod názvem Vysočina v pohybu. Akce, v rámci níž bude moci veřejnost bezplatně využít vnitřní sportoviště na území regionu, odstartuje v pondělí 17. dubna 2023, sportovat zdarma bude možné až do neděle 23. dubna 2023.

Kraj Vysočina připravuje týden sportu pro veřejnost zdarma
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Do konce února otevírá Kraj Vysočina registraci partnerů akce z řad majitelů a provozovatelů vnitřních sportovišť. Jim Kraj Vysočina poskytne finanční příspěvek a mediální podporu.

Cíl akce se oproti loňskému roku nemění – zásadní bude vrátit co nejvíce lidí z Vysočiny zpět ke sportu, umožnit veřejnosti trávit aktivněji volný čas, přiblížit lidem sportovní nabídku v jejich spádové oblasti, vzbudit zájem lidí o zdravý životní styl i zvědavost. Akci kraj připravuje pro širokou veřejnost.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30582 lidí

V první fázi, v období do konce února, otevře Kraj Vysočina registraci vnitřních sportovišť, jejichž majitelé nebo provozovatelé mají chuť se do projektu zapojit. Podmínkou je kapacita sportoviště alespoň 20 osob a vyblokování minimálně 7 volných hodin v týdnu pro bezplatný sport (1 hodina = 60 minut).

Příkladem sportovišť, která jsou ideálním adeptem pro zapojení do projektu, jsou plavecké bazény, zimní stadiony a kluziště, posilovny, fitness centra, tělocvičny, haly nebo třeba sokolovny. Sportovištěm se pro účely této akce v sezóně 2023 nerozumí bowlingové herny, herny šipek, kulečníkové herny, kuželny, sportoviště v ubytovacích zařízeních, wellness centra a dětská zábavní centra.

Od března budou na stránkách vysocinavpohybu.cz postupně zveřejňovány nabídky volných sportovních hodin, které bude moci veřejnost v termínu 17.- 23. dubna 2023 využít. Půjde o ideální příležitost, jak udělat něco pro své zdraví, vyzkoušet si nové sporty nebo se seznámit s nabídkou aktivit poskytovaných konkrétními sportovišti. Seznam sportovišť bude pravidelně aktualizován.

První loňský ročník osvětové akce Vysočina v pohybu oslovil zhruba padesátku provozovatelů vnitřních sportovišť, sportoviště navštívilo zhruba deset tisíc lidí. Podobně rozsáhlá akce nemá v Kraji Vysočina obdoby.

Veškeré informace jsou k dispozici na stránkách akce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…