Kraj Vysočina své závazky vůči všem partnerům plní

22.09.2022 12:39 | Tisková zpráva

Vyjádření vedení Kraje Vysočina k nepravdivým tvrzením železničního dopravce

Kraj Vysočina své závazky vůči všem partnerům plní
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Kraj Vysočina se ohrazuje proti lživým tvrzením, kterými argumentuje dopravce Jindřichohradecké místní dráhy v právě vedeném insolvenčním řízení, které na sebe dopravce sám vyhlásil. Dopravce zdůvodňuje svou neutěšenou finanční situaci zjednodušeně tím, že mu Kraj Vysočina odmítá uhradit jeho náklady. Toto tvrzení se však nezakládá na pravdě. Kraj Vysočina své závazky z platných uzavřených smluv vůči všem svým partnerům plní. Tento fakt už opakovaně sdělil všem orgánům, které dopravce obeslal svými podněty. Veškerá dosud uzavřená řízení vyvolaná dopravcem byla vždy rozhodnuta ve prospěch postupu Kraje Vysočina.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Kraj Vysočina má s JHMD od roku 2009 uzavřenou smlouvu o závazku veřejné služby. Tuto smlouvu plní. Je platná do roku 2024. Kraj Vysočina ve svém účetnictví, které je každoročně přezkoumáváno ze strany Ministerstva financí ČR, nevede ŽÁDNÝ závazek vůči JHMD po splatnosti. Naopak Kraj Vysočina bude v nejbližších dnech řádně přihlašovat v rámci probíhajícího insolvenčního řízení svou pohledávku za JHMD. Kraj Vysočina se domnívá, že JHMD své požadavky na úhrady nekoncipuje z bezpečně zjištěných podkladů – právních ani věcných. Veškeré dosavadní kroky představují spíše soubor snah zástupců JHMD o uhrazení vlastních dluhů z veřejných prostředků, což je pro Kraj Vysočina zcela neakceptovatelné.

Stále platí, že Kraj Vysočina předložil společnosti JHMD dodatky na plnění v letech 2020 – 2022. Uvedené dodatky reflektují založené smluvní vztahy a navazují na pravomocné rozhodnutí Ministerstva vnitra ve věci nahrazení projevu vůle. I přesto, že toto rozhodnutí bylo učiněno jako vyžádaná reakce na stížnost JHMD, to předložené dodatky, které by pro ně znamenaly navýšení plnění o 5,5 miliónu korun za období let 2020 – 2022, odmítá uzavřít. Proto k žádné dohodě prozatím nedošlo. Jedná se o úpravu úhrady za poskytovanou službu v rozsahu a v souladu s platnými smluvními závazky, které jsou navíc potvrzeny i rozhodnutími Ministerstva vnitra.

Za ekonomickou situaci a za následky svých rozhodnutí nese plnou odpovědnost vedení JHMD, nikoli Kraj Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…