Kraj letos dokončí další etapu rekonstrukce sportovní haly Dašická

14.08.2015 17:30

Sportovní hala Dašická se dočká dalšího potřebného rozšíření. Do konce roku vznikne přístavba a nástavba vstupní části haly, která má zvládnout až 1400 diváků.

Kraj letos dokončí další etapu rekonstrukce sportovní haly Dašická
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

První část rekonstrukce haly byla dokončena na začátku tohoto roku. Znamenala navýšení kapacity hlediště a nákup moderní informační tabule. Výsledná podoba haly bude už plně vyhovovat požadavkům sportovních oddílů ve městě a umožní jim pořádání utkání nejvyšších soutěží, turnajů, ale poslouží i dalšímu využití.

„Přístavbou a nástavbou vstupní části haly se zvýší kapacita sociálních zařízení, dále v tomto prostoru vzniknou dvě víceúčelové místnosti, které budou využívány například jako klubovny či videomístnosti, a dvě kanceláře nebo šatna personálu. Rozšíří se i prostor pro občerstvení," uvedl krajský radní pro sport René Živný. „O náklady se rovným dílem podělí Pardubický kraj a město Pardubice. Oproti předpokládaným nákladům 9,3 milionu korun se nakonec podaří tuto část rekonstrukce pořídit za 7,9 milionu korun včetně DPH,“ dodal René Živný. Dostavbu provede firma Marhold, a. s., která v zadávacím řízení nabídla nejnižší cenu.

Současně se bude v hale opravovat palubovka, která svými parametry nevyhovuje podmínkám vrcholového sportu. Podlahu bude Pardubický kraj rekonstruovat na své náklady, ty pak bude vymáhat na zhotoviteli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…