Kraj podpořil vznik Jihočeské akademie karate půl milionem korun

11.08.2020 15:16

Ještě více se zdokonalit v tradičním asijském bojovém umění u vybraných mladých dívek a chlapců a potenciálně z nich vychovat evropské, světové či olympijské šampiony. To jsou hlavní cíle nové Jihočeské akademie karate. Slavnostně byla založena v pondělí 10. srpna s více než půl miliónovou dotací kraje. Potvrdil to náměstek hejtmanky pro školství Zdeněk Dvořák.

Kraj podpořil vznik Jihočeské akademie karate půl milionem korun
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Velice mě těší, že se podařilo tento projekt odstartovat. Jednak se ukazuje, že se navyšují finanční prostředky kraje do sportu. A za druhé, že se začínají podporovat i sporty, které nejsou tak masové, jako například fotbal nebo hokej. Přeji našim mladým karatistům mnoho úspěchů,“ uvedl Dvořák s tím, že krajská podpora činila 510 tisíc korun.

Celkové náklady, plánované zatím do června 2021, činí pak u karatistické akademie zhruba 1,26 milionu korun. Podle Petra Beníška, vedoucího projektu akademie, prošlo výběrovým sítem 40 dívek a chlapců ve věku 12 až 18 let. „Už dlouho jsme přemýšleli o tom, jak spojit síly a posunout karate i jeho vnímání v rámci sportu na jihu Čech. Proto jsme se rozhodli založit tuto akademii a využít k tomu dotační program kraje. Nastavili jsme poměrně těžké vstupní parametry, ale i tak se nám dalo dohromady 40 lidí. Základními kritérii přitom bylo vítězství na mistrovství republiky či opakovaný zisk medaile za poslední tří roky na tomto mistrovství,“ upřesnil Beníšek.

Většina peněz, jak Beníšek dále sdělil, poputuje na konkrétní akce akademie. „První z nich je již 24. srpna, kdy vyrazíme na společné soustředění do Poněšic u Hluboké nad Vltavou,“ uzavřel.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…