Krajská zdravotní otevřela revitalizované prostranství před poliklinikou v Teplicích

09.12.2016 9:54

Revitalizace prostranství před budovou A – poliklinika, Krajská zdravotní, a. s. – Nemocnice Teplice, o. z., je název investiční akce, která byla dokončena v Teplicích. Její realizace přinesla především zlepšení možností pro parkování díky vzniku nových stání. Slavnostní otevření revitalizovaného prostranství před poliklinikou teplické nemocnice proběhlo za účasti zástupců vedení Krajské zdravotní, a. s., statutárního města Teplice a médií ve středu 7. prosince 2016.

Krajská zdravotní otevřela revitalizované prostranství před poliklinikou v Teplicích
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Teplice, Krajská zdravotní.

Investiční akce v celkové ceně 9.784.824,- Kč včetně DPH byla plně hrazena z prostředků Ústeckého kraje a z daru statutárního města Teplice, které akci podpořilo na základě rozhodnutí zastupitelstva ze dne 16. září 2016 účelovou investiční dotací ve výši 4.000.000,- Kč. Realizace veřejné zakázky probíhala více než čtyři měsíce - staveniště bylo předáno 20. 7. 2106, stavba byla dokončena 28. 11. 2016, tedy za 19 týdnů.

„Stavba před poliklinikou byla zaměřena především na parkování, protože díky ní vzniklo 85 nových kolmých stání a obnoveno bylo 36 šikmých stání v ulici U nemocnice. Výrazně se zlepšil vzhled celého prostranství. S představiteli města se ještě sejdeme, abychom společně řešili blokování parkoviště majiteli automobilů z přilehlého sídliště,“ řekl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

„Lidé bydlící v okolí nemocnice mají nedostatek parkovacích míst a věděli jsme, že popsaná situace nastane. Je několik možností, jaký režim nastavit – jednou z nich jsou automaty. Každopádně je parkoviště velkým přínosem, a to nejenom zvýšením počtu míst, ale také zlepšením přístupu do polikliniky. Jde tedy o další kout města, který je hezčí, než býval předtím,“ zdůraznil Jaroslav Kubera, primátor statutárního města Teplice a senátor.

„Jsme připraveni pokračovat v dynamickém rozvoji investic v rámci Krajské zdravotní. Již probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby čtyř nových operačních sálů v teplické nemocnici s propojením do budovy F. Celá akce by měla stát 180 milionů Kč bez DPH,“ připomněl nejbližší významnou plánovanou investici Ing. Jiří Novák.

Generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Ing. Petr Fiala pak shrnul v připravené prezentaci průběh a výsledky revitalizace prostranství před poliklinikou a přiblížil v ní i další investiční záměry připravované k realizaci, zejména pak vybudování nových operačních sálů a nízkoprahového urgentního příjmu v teplické nemocnici.

Součástí projektu „Revitalizace prostranství před budovou A – poliklinika, Krajská zdravotní, a. s. – Nemocnice Teplice, o. z.,“ bylo i vybudování nové kanalizace včetně retenční nádrže a odlučovače ropných látek. Dále bylo vybudováno nové veřejné osvětlení včetně elektrických rozvodů a realizována byla také celková revitalizace zelených ploch. Krom vyřešení dopravní situace je hlavním dosaženým výsledkem zásadní zvýšení počtu parkovacích míst pro pacienty a návštěvníky polikliniky, potažmo nemocnice, a také došlo k narovnání zvykového práva parkování v zákazu zastavení či nedodržování zákazu vjezdu. Výsledkem úprav je i celkové zkulturnění prostředí odpovídající současné době.

Souběžně s uvedenou investiční akcí proběhla rekonstrukce vstupu do budovy teplické nemocnice za cenu 757.843,- Kč a označení včetně Nemocniční lékárny Krajské zdravotní a zdravotnických potřeb z vlastních provozních prostředků Krajské zdravotní, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …