Královéhradecký kraj: Hlavními stavbami v kraji budou stadion, most a obchvat

31.12.2018 20:46

Zahájení přestavby fotbalového stadionu v Hradci Králové, oprava silničního mostu na hlavní silnici I/35 u Hořic a výstavba obchvatu Jičína by měly patřit mezi hlavní investiční akce v Královéhradeckém kraji v roce 2019. Příští rok by měla pokračovat letos zahájená výstavba dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Jaroměří.

Královéhradecký kraj: Hlavními stavbami v kraji budou stadion, most a obchvat
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Hlavní akcí Hradce Králové má být zahájení dlouho připravované stavby fotbalové arény za odhadovaných 400 milionů korun. Kdy stavba skutečně začne, však zatím není jasné. Nové vedení radnice tendr na stavební firmu zrušilo a po revizi jej slíbilo vypsat znovu. Banka ČSOB by měla v Hradci Králové v lokalitě Aldis naplno zahájit stavbu nové regionální centrály pro více než 1000 pracovníků. Příští rok chce město v zóně Aldis postavit přes Labe lávku, která na areál ČSOB naváže.

Silničáři mají v plánu pokračovat ve výstavbě dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Jaroměří, která má být hotová v roce 2022. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v říjnu zahájilo stavbu úseku mezi Hradcem a Smiřicemi, od letošního jara staví navazující úsek Smiřice - Jaroměř.

Významnou silniční stavbou bude oprava mostu u Hořic na Jičínsku na hlavním tahu mezi Hradcem Králové a Libercem asi za čtvrt miliardy korun. ŘSD by mělo zchátralý most zčásti zbourat a znovu vystavět. Úplná uzavírka potrvá od dubna 2019 do konce června 2020, objížďka povede přes Hořice. Důležitou silniční stavbou na Jičínsku bude v roce 2019 také východní obchvat Jičína v celkové hodnotě 250 milionů korun. Obchvat bude dlouhý 3,5 kilometru a měl být hotov do konce roku 2020.

Královéhradecký kraj by měl v roce 2019 vyhodnotit téměř osmimiliardový tendr na zajištění dotované autobusové dopravy od roku 2020 na deset let. Kraj předpokládá, že smlouvy s vítězi by hejtmanství mohlo uzavřít na jaře 2019. Dopravci by tak měli mít na přípravu zahájení dopravy pro kraj více než rok.

Ve zdravotnictví kraj od 1. ledna výrazně zjednoduší řízení svých nemocnic v Trutnově, Náchodě, Jičíně a Dvoře Králové nad Labem. Nemocnice bude přímo řídit sedmičlenné představenstvo Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, které bude mít postavení správních rad jednotlivých nemocnic. Podle vedení kraje je tato změna prvním krokem k dlouho připravovanému sloučení krajských nemocnic a holdingu v jeden celek.

Kraj bude v roce 2019 také pokračovat ve více než miliardové přestavbě Oblastní nemocnice v Náchodě. Příští rok by do ní měl dát 420 milionů korun. Vše by mělo být hotové v polovině roku 2020. Investice spočívá ve výstavbě dvou nových pavilonů.

Na letní měsíce se v hradeckém kraji chystá několik tradičních hudebních festivalů. Od 4. do 6. července bude na hradeckém letišti další ročník festivalu Rock for People, který již jako vystupující ohlásil například kapely Kodaline a The Subways. Milovníci hip hopu přijedou na letiště 15. až 17. srpna na tradiční Hip Hop Kemp. Na přelomu srpna a září bude na letišti mezinárodní letecký festival CIAF.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…