Královéhradecký kraj: Krajská záchytná stanice v Hradci Králové zůstane v provozu

24.12.2022 18:26 | Tisková zpráva

Provoz Protialkoholní záchytné stanice Královéhradeckého kraje bude pokračovat i v roce 2023. Kraji se podařilo najít nového vedoucího lékaře, který svou odborností zajistí zákonné podmínky pro fungování tohoto krajského zdravotnického zařízení.

Královéhradecký kraj: Krajská záchytná stanice v Hradci Králové zůstane v provozu
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Zároveň s tím kraj vypsal výběrové řízení na nového ředitele či ředitelku záchytné stanice. Nahradí současného dlouholetého ředitele, který na konci roku odejde do penze.

„Záchytná stanice v Hradci Králové zůstane v provozu. Jménem Královéhradeckého kraje bych chtěl znovu poděkovat panu doktoru Kyralovi za jeho letité vedení krajské záchytné stanice a zároveň za to, že nám významně pomohl při nalezení řešení pro fungování zařízení i po jeho odchodu do zasloužené penze,“ zhodnotil radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink.

Královéhradecký kraj řešil budoucnost záchytné stanice v Hradci Králové od jara 2022, kdy přijal oznámení o odchodu ředitele Vlastimila Kyrala. Od ledna roku 2023 tak hrozilo, že zařízení nebude moci pokračovat v provozu.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Kraj postupně vyhlásil dvě výběrová řízení na ředitele a současně vedoucího lékaře záchytné stanice. Obě výběrová řízení byla neúspěšná. Následně se kraj pokusil zajistit provoz zařízení přes externího provozovatele. To je jedna z možností zajištění provozu záchytné stanice, kterou některé kraje v ČR praktikují. Ani tato alternativa ale nepřinesla řešení.

„Jádro problému spočívalo v nalezení vedoucího lékaře s potřebnou odborností. Garanta, který zajistí všechny zákonné podmínky pro provoz záchytné stanice. Jsem rád, že po několika měsících hledání jsme konečně nalezli řešení a že záchytná stanice bude fungovat i nadále. Aktuálně je před námi ještě výběrové řízení na ředitele, který bude odpovídat za samotný provoz této krajské příspěvkové organizace. Už teď ale víme, že v lednu bude provoz záchytné stanice pokračovat,“ doplnil radní Fink.

Dočasně bude Protialkoholní záchytná stanice Královéhradeckého kraje v pracovních dnech přijímat klienty pouze v nočních hodinách od 19:00 do 7:00. O víkendech a svátcích bude provoz nadále nepřetržitě 24 hodin. Tato dočasná varianta je v současnosti jediné možné řešení pro zachování provozu.

Protialkoholní záchytná stanice Královéhradeckého kraje je krajská příspěvková organizace působící na Novém Hradci Králové. Od roku 1993 do června roku 2002 ji zřizovalo město Hradec Králové, poté přešla pod kraj. Záchytná stanice ročně provede více jak 1200 vyšetření a přijme zhruba 1000 osob. Na její provoz kraj ročně vynakládá v průměru 11 milionů korun.

Podmínky pro funkci ředitele či ředitelky včetně pokynů k podání přihlášky kraj zveřejnil ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…