Královéhradecký kraj: Na krajském úřadě bude možné platit kartou

11.11.2020 17:56

Krajský úřad Královéhradeckého kraje zlepšuje služby poskytované občanům. Od 1. ledna 2021 bude možné na pokladně krajského úřadu a ve stánku CzechPoint provést platby bezhotovostně.

Královéhradecký kraj: Na krajském úřadě bude možné platit kartou
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Naším cílem je zvýšit komfort služeb poskytovaných krajským úřadem. Ministerstvo zdravotnictví kromě toho doporučuje bezhotovostní platby jako prostředek na snížení rizika nákazy koronavirem. Rada Královéhradeckého kraje proto schválila uzavření Rámcové smlouvy na akceptaci platebních karet se společností Worldline Czech Republic, s.r.o.,“ uvedla ředitelka Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Ivana Křečková. 

Po podpisu smlouvy kraj získá dva platební terminály, které budou umístěny ve stánku CzechPoint a na pokladně krajského úřadu. Pronájem terminálů bude zdarma za předpokladu, že budou naplněny avizované obraty zhruba dva miliony korun ročně.  Vedení kraje předpokládá roční náklady na provozování systému ve výši do 30 tisíc korun. Tato částka bude odvozena podle množství realizovaných transakcí.

„Bezhotovostní platby přinesou také finanční úspory, protože s možností platit kartou ubydou hotovostní vklady na bankovní účet, tedy i účtované poplatky za tuto transakci,“ doplnila ředitelka Křečková. 

Kraji spravuje účet Komerční banka, ale ta samotná bezhotovostní platby nezajišťuje. Proto kraj uzavřel smlouvu se společností Worldline Czech Republic, s.r.o., která tyto služby pro banku vykonává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…