Královéhradecký kraj: Rada odvolala ředitelku Muzea východních Čech

10.07.2017 19:15

O odvolání Naděždy Machkové Prajzové z funkce ředitelky Muzea východních Čech rozhodla během dnešního jednání Rada Královéhradeckého kraje. Krajští radní odhlasovali odvolání na základě neuspokojivé situace v oblasti interpersonálních vztahů v organizaci.

Královéhradecký kraj: Rada odvolala ředitelku Muzea východních Čech
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Radní se situací v organizaci zabývali na svém mimořádném jednání 27. června 2017, kdy vyjádřili vážné znepokojení nad současnou situací. Současně uložili náměstkyni hejtmana Martině Berdychové, aby na prvním červencovém jednání rady předložila komplexní materiály týkající se muzea a návrh konkrétních organizačních a personálních nápravných opatření.

Na základě těchto podkladů dnes radní ředitelku Muzea východních Čech Naďu Machkovou Prajzovou odvolali. Náměstkyně hejtmana odpovědná za oblast kultury Martina Berdychová má pak za úkol situaci v Muzeu východních Čech nadále řešit.

Naďa Machková Prajzová působila v čele Muzea východních Čech od 1. ledna 2011. Ze své funkce je odvolána k 11. červenci 2017. V nejbližší době bude vypsáno výběrové řízení. Nový ředitel nebo ředitelka pak budou mít již předem stanovené funkční období na šest let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…