Královéhradecký kraj: Stavební úpravy v náchodské průmyslovce vyšly na 25 milionů

05.02.2021 13:30

Královéhradecký kraj ukončil stavební práce ve Střední průmyslové škole stavební a Obchodní akademii Náchod. Krajská investice za více než 25 milionů korun zajistila kompletní rekonstrukci elektroinstalace a zdravotně technických rozvodů. Celkové náklady uhradil Královéhradecký kraj ze svého rozpočtu.

Královéhradecký kraj: Stavební úpravy v náchodské průmyslovce vyšly na 25 milionů
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Stavební úpravy se týkaly budovy školy na Pražské ulici v Náchodě. Rekonstrukcí prošly rozvody elektrické energie, a to včetně kanalizace, sociální zařízení a kompletně jsme vyměnili podlahové krytiny. Byl vybudován bezbariérový přístup s novým výtahem. Celá investice vyšla na 25,3 milionu korun bez DPH a náklady na rekonstrukcí kraj uhradil ze svého rozpočtu,“ sděluje první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast inovací, investic a informačních technologií.

Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie architekta Jana Letzela v Náchodě vznikla v červenci 2019 splynutím dvou škol. V současnosti sídlí v budově na Pražské ulici v Náchodě. Stavební práce na rekonstrukci budovy začaly na konci června loňského roku a trvaly zhruba půl roku.

„Budovy krajských škol musíme postupně modernizovat a pravidelně do nich investovat, abychom žákům a pedagogům zajistili takové prostředí, které vyhovuje současným hygienickým a bezpečnostním požadavkům. Zároveň však pro ně chceme vytvořit podnětné studijní a pracovní prostředí, ve kterém se budou dobře cítit. Zlepšování podmínek pro kvalitní vzdělávání patří mezi naše priority,“ doplňuje náměstek Arnošt Štěpánek, do jehož gesce spadá krajské školství a sport.

Střední průmyslovou školu stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela v Náchodě ve školním roce 2020/21 navštěvuje 345 žáků, především z Broumovska, Náchodska, okolí Jaroměře i z regionu Nového Města nad Metují a Dobrušky. Vzdělávají se v maturitních oborech: stavebnictví, obchodní akademie, informační technologie a v učebních oborech s výučním listem: tesař, zedník, malíř a lakýrník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…