Královéhradecký kraj: V červnu se úplně uzavřou další dvě silnice

04.06.2022 12:18 | Tisková zpráva

Na krajských silnicích začnou v červnu platit dvě úplné uzavírky provozu. V pondělí 6. 6. začnou stavební práce na silnici III/2864 mezi Radimí a Dřevěnicí na Jičínsku. Úplná uzavírka zde bude platit až do začátku listopadu. O týden později se uzavře ještě silnice II/325 v obci Doubravice, konkrétně od křižovatky se silnicí III/300 11 po konec zástavby směrem na Bílou Třemešnou.

Královéhradecký kraj: V červnu se úplně uzavřou další dvě silnice
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Rekonstrukcí projde silnice II/325 v intravilánu obce Doubravice. Dojde ke kompletní výměně konstrukčních vrstev vozovky, rekonstrukci propustků a výstavbě autobusového zálivu. Obec souběžně vybuduje novou dešťovou kanalizaci a nový chodník podél silnice, přeloží vodovod a zmodernizuje osvětlení. Krajská stavba za více než 25 milionů korun bude financována z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Stavba začne v pondělí 13. 6. a má být hotová do začátku října. Osobní doprava bude jezdit po objízdných trasách přes Zábřezí, Řečice a Horní Dehtov. Trasa pro nákladní dopravu povede po silnicích II/325, II/284 a II/300 přes Bílé Poličany, Miletín a Zdobín.

„Silnice II/325 prochází dlouhodobou rekonstrukcí po jednotlivých etapách. Je to významná spojnice Hradecka a Královédvorska. Na práce v Doubravicích letos naváže ještě mnohem nákladnější rekonstrukce úseku Debrné – Vestřev. Její součástí bude totiž výstavba nového mostu a dvou opěrných zdí podél Labe. Náklady přesáhnou částku 127 milionů korun,“ říká radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy s tím, že provoz bude omezen v září a stavební práce skončí až v létě příštího roku.

Již v pondělí začne rekonstrukce silnice III/2864 z Radimi do Dřevěnice, která vykazuje množství nerovností a konstrukčních poruch. Nevyhovující je také tloušťka vozovky. Rekonstrukcí projde úsek od začátku obce Radim po křižovatku se silnicí III/2861 u Dřevěnice a rovněž úsek silnice III/2861 od konce Dřevěnice po křižovatku se silnicí I/16 Na Špici. Celkem se jedná o více než dva kilometry. Objízdná trasa povede od křižovatky Na Špici po silnici I/16 do Robous a následně po obchvatu Jičína a Valdic (II/286) do Těšína. Průjezd do obce Tužín přes obec Radim bude zachován. Stavba za téměř 30 milionů korun je financována z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Dokončena bude do začátku listopadu.

Královéhradecký kraj spravuje zhruba 3 300 kilometrů silnic II a III. třídy. Do obnovy své silniční sítě investuje posledních pět let okolo jedné miliardy korun ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…