Královéhradecký kraj oslavuje v Berlíně Den vzniku Československa

25.10.2019 22:49

Zástupci Královéhradeckého kraje v čele s hejtmanem Jiřím Štěpánem navštívili Berlín za účelem oslav Dne vzniku samostatného československého státu. V souvislosti s tímto výročím se kraj prezentuje na velvyslanectví České republiky.

Královéhradecký kraj oslavuje v Berlíně Den vzniku Československa
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Na velvyslanectví máme co nabídnout. Náš kraj reprezentuje tým cestovního ruchu a Centra investic, rozvoje a inovací. Catering na recepci pro zhruba pět stovek hostů zajišťují odborní mistři s žáky ze Střední školy Štefánikova z Hradce Králové. Ti do Berlína odjeli už v pondělí, jelikož všechny pokrmy připravují z místních surovin včetně překvapení v podobě 15kilového dortu,“ představil prezentaci kraje radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje a cestovního ruchu.

Během prezentace vystoupí také sbor Gymnázia Boženy Němcové, který při zahájení zazpívá státní hymny obou zemí. „V rámci oslav chceme také nalákat ke spolupráci co nejvíce zahraničních studentů. K tomu nám zde pomáhá v rámci prezentace kraje i prorektor pro zahraniční vztahy Univerzity Hradec Králové Zdeněk Beran. Na recepci nebude chybět ani propagace našich typických regionálních pochutin v podobě piva z Nové Paky, Miletínských modlitbiček a Hořických trubiček,“ doplnil radní Pavel Hečko.

Oslav se zúčastní i zástupci Správy Krkonošského národního parku. „Krkonoše představují nejnavštěvovanější část Královéhradeckého kraje, u jeho prezentace tak nemohou chybět. Na recepci promítneme film o Krkonoších, prostory velvyslanectví jsou vyzdobeny fotografiemi, které zachycují jedinečnou krásu našich hor. Nevyhýbáme se ale ani debatě o negativních dopadech zájmu o nejstarší český národní park,“ řekl ředitel Správy Krkonošského národního parku Robin Böhnisch.

Centrum investic, rozvoje a inovací na akci představí koncepci chytrého regionu. Jejím cílem je pomoci při zavádění chytrých technologií a přístupů do obcí a měst, což zkvalitní život lidí v regionu.

Celá akce se koná při příležitosti oslav Dne vzniku samostatného československého státu. „Nezapomínejme na naši minulost, berme si z ní ponaučení, ale žijme dnes a mysleme na zítřek. Musím vyzdvihnout obrovský posun v rozvoji česko-německých vztahů, které jsou dnes na nejlepší úrovní v celé historii. Řada bariér padla, na zbylých budeme společně pracovat. Jsme vzájemnými a dobrými sousedy a tento vztah budeme nadále zlepšovat a rozvíjet. A musíme se zaměřit především na naši nejmladší generaci. Hledejme proto, co nás spojuje, nikoli známky pro rozmělňování partnerství našich zemí,“ zhodnotil hejtman Jiří Štěpán a dodává, že na tomto setkání se zcela zřetelně projevuje zájem Němců a německých institucí o Českou republiku a Královéhradecký kraj. Zároveň náš kraj nyní znají představitelé z celého světa například z Afriky či Latinské Ameriky.

V rámci oslav královéhradecký hejtman pohovořil s velvyslancem ČR v Německu Tomášem Janem Podivínským o možnostech spolupráce a využití zázemí velvyslanectví pro rozvoj a podporu začínajících firem, regionálních výrobců a zprostředkování ukázek tradičních řemesel směrem k německým sousedům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …